Bram Chardon debuteert in Aken in Oranje team

Bram Chardon debuteert in Aken in Oranje team

bram chardon
Bram Chardon. © DigiShots - Jessica van Herk

Bram Chardon heeft al een aantal keren een plek in het oranje menteam veroverd maar zal daarin ook op het komende CHIO in Aken debuteren.

Titelverdediger

De Nederlandse menners doen het altijd zeer goed in Aken en zijn nu in de teamstrijd ook weer titelverdediger. Rising Star van de internationale menwereld bij de paarden vierspannen, Bram Chardon, maakt dit jaar dus ook zijn Aken-debuut. Al jaren is hij een belangrijke factor binnen het team van zijn vader IJsbrand, maar dit jaar zit hij zelf ook in Aken aan de leidsels.

Data

De Akense wedstrijd voor de menners is van woensdag 18 tot en met zondag 22 juli, de spectaculaire marathon staat zaterdag 21 juli op het programma.

Oranje Team

Dit jaar wordt Nederland op het CHIO in Aken vertegenwoordigd door een ijzersterk team, bestaande uit:

Bram Chardon (Den Hoorn)
IJsbrand Chardon (Den Hoorn)
Koos de Ronde (Zwartewaal)

Openingsceremonie

Nederland werd uitgeroepen tot partnerland van het CHIO Aken in 2017. Daarmee kreeg de spectaculaire openingsceremonie van een van de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld een, wel heel smakelijk, Hollands tintje! Oranje dus… In het geweldige stadion van Aken waren de 40.000 zitplaatsen allemaal uitverkocht en het publiek op de bomvolle tribunes kreeg een prachtige openingsceremonie voorgeschoteld waar heel enthousiast op gereageerd werd…

Video

Nog even terugblikken en (weer) genieten van het altijd sfeervolle Aken? Hier vindt u een video van de openingsceremonie met optredens van o.a. ‘ons’ menteam, paarden en medewerkers van de Koninklijke Stallen, de Fryske Quadrille, vierspannen Fries ras, KFPS dressuurpaarden maar ook Jeroen Dubbeldam en vele anderen.
Zij zetten in 2017 Nederland, en daarmee het oranje gevoel, al metéén op de kaart!

Goede prestaties

‘Ons menteam’ heeft dit jaar al goede prestaties neergezet: de Nations Cup wedstrijden in Valkenswaard en Windsor werden winnend afgesloten. Zowel IJsbrand Chardon als Koos de Ronde maakten hierbij deel uit van ‘ons’ winnende team.

Gouden team

Beiden waren ook lid van het Gouden Team dat zeer goed presteerde op de Europese Kampioenschappen in Gothenburg! Bram Chardon wist inmiddels ook al aansluiting te vinden bij de top en pakte de winst in de World Cup wedstrijd in Saumur en in Windsor behaalde hij de derde plaats.

Data

Van woensdag 18 tot en met zondag 22 juli strijden de menners om de hoogste eer in Aken. Op zaterdag 21 juli staat de spectaculaire marathon gepland.

Bron: KNHS

 

Reacties