Borculo-veulen Dante Quando wint kwalificatie in Warendorf

Borculo-veulen Dante Quando wint kwalificatie in Warendorf

0 169
Eva Moller -
Eva Moller - Sa Couer FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2012 © DigiShots

Winnaar van de kwalificatie bij de 4-jarige hengsten tijdens het Bundeschampionat in Warendorf is de Oldenburger hengst Dante Quando. De Dante Weltino-zoon werd gefokt door Franz-Josef Bolte en werd vier jaar geleden in Borculo geveild voor ‘slechts’ 13.500 euro.

Koper tijdens de veulenveiling was de Australische Carolyn Welsh. Dat dat de moeite waard was, bleek al toen Dante Quando eerder dit jaar de sport-test voor hengsten in Münster-Handorf won.

Mooie cijfers

Onder Eva Möller kreeg Dante Quando in Warendorf wederom mooie cijfers van de jury. Hij kwam uit op een gemiddelde van 8,8, met onder meer een 9,0 voor de draf en bouw en een 8, 5 voor de galop en stap.

De tweede plaats was voor de kampioen van Hannover Labbadio (v Lissaro) onder Mike Habermann met een gemiddelde van 8,6, op de voet gevolgd door Eva Möller met haar tweede paard, de kampioenshengst van 2016 Valverde (v Vitalis).

Valverde verhuist na het Bundeschamionat naar de stallen van Helgstrand Dressage, waarvoor Eva Möller ook rijdt.  De combinatie kwam in Warendorf de baan uit met een gemiddelde van 8.5 en een 9 voor de draf en galop.

Bron: St-Georg

Foto: Digishots

Reacties