Bonte kleinzoon van Totilas

Bonte kleinzoon van Totilas

Bonte kleinzoon van Totilas privéfoto

Bij Ronnie en Natasja, van Paardenfokkerij Smilda uit Roderwolde, is afgelopen nacht een bonte hengst geboren. Vader is GLOCK’S Toto jr. waarmee dit dus een kleinzoon van Totilas is.

Super blij

“We zijn er echt super, super blij mee”, vertelt Ronnie Smilda enthousiast. “Volgens mij is dit het eerste zwart bonte hengstveulen van GLOCK’S Toto junior. Hij is echt apart getekend, met recht een bonte. We hebben hem Picasso’s Game genoemd. Vorig jaar hadden we een bruin bont hengstveulen van Governor. Ook een aparte. Die hebben we verkocht met oog op de KWPN-hengstenkeuring.”

Fokken op kwaliteit

“Ik heb de afgelopen decennia geen goede bonte hengst voorbij zien komen bij het KWPN-hengstenkeuring. Het valt ook niet mee. Kijk maar hoelang wij erover gedaan hebben. Wat wij heel belangrijk vinden is om te fokken op kwaliteit en niet op kleur.”

Veel belangstelling

Ook al is het veulen nog geen 24 uur oud, de vraag naar hem is enorm. “Ik wist wel dat men de moeder in de gaten hield, maar dat er zoveel belangstelling was had ik echt niet verwacht. Er is zelfs al een idee om een syndicaat op te zetten. Om hem alleen aan te houden lukt voor ons niet. We hebben in het veulen van vorig jaar een aandeel gehouden. Dat is een optie. Als fokker is het de kunst om je fokproduct zo goed mogelijk weg te zetten, dat hij de juiste kansen krijgt. Het is dus even afwachten hoe het allemaal gaat lopen met dit veuelen. We zijn er in ieder heel blij mee.”

Samber

De moeder van het Picasso’s Game is Heads Up, een bonte dochter van Easy Fame uit de Fruhling-merrie Lousie, die ook bont is. Ook grootmoeder Wanda (v. Pericles xx ) was bont. Zij kwam op haar beurt uit de succesvolle bonte merrie Tina D. Ook de KWPN-hengst Samber kwam uit Tina D. Hij is dus de volle broer van Wanda.

Bron: De Hoefslag

Reacties