Bondscoaches kiezen teams voor Nations Cup Falsterbo

Bondscoaches kiezen teams voor Nations Cup Falsterbo

Zweistra T-Hexagons Double Dutch

Bondscoaches Rob Ehrens en Rien van der Schaft hebben de teams bekend gemaakt waarmee ze willen deelnemen aan de FEI Nations Cup in Falsterbo (Zweden). De landenwedstrijd voor de dressuurruiters is op 14 en 15 juli. Bondscoach Rien van der Schaft doet een beroep op: Adelinde Cornelissen (Aqiedo), Katja Gevers (Thriller), Patrick van der Meer (Zippo) en Thamar Zweistra (Hexagon’s Double Dutch).

De Longines FEI Nations Cup voor de springruiters is op zondag 15 juli. De volgende combinaties zijn geselecteerd: Michel Hendrix (Baileys), Johnny Pals (Chat Botte du Ruisseau Z BH), Maikel van der Vleuten (IDI Utopia), Jur Vrieling (VDL Glasgow Vh Merelsnest N.O.P.) en Kevin Jochems (reserve / Captain Cooper).

CHIO Rotterdam

De focus van de spring- en dressuurruiters ligt nu eerst op het CHIO Rotterdam dat deze week wordt verreden. Voor de springruiters is Rotterdam de tweede wedstrijd van de Longines FEI Nations Cup. In het Kralingse bos kunnen punten verdiend worden voor het klassement.

Daarna volgen voor de ruiters nog de wedstrijden in Falsterbo, Hickstead (Engeland / 26-29 juli) en het Ierse Dublin (8-12 augustus).

De finale wordt traditie getrouw tijdens het concours in het Spaanse Barcelona verreden van 4 tot en met 7 oktober.

Dressuur

Voor de dressuurruiters volgen er na Falsterbo nog twee officiële FEI Nations Cup wedstrijden. Van 17- 22 juli in het Duitse Aken en van 26 – 29 juli in het Engelse Hickstead.

Voor de dressuur is er geen aparte finale.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties