Bondscoach USA: “Pensioen van Verdades was een klap”

Bondscoach USA: “Pensioen van Verdades was een klap”

netwerk trainers verenigde staten
Robert Dover - Dr. Richard Mitchell - Debbie McDonald Alltech FEI World Equestrian Games™ 2014 - Normandy, France. © DigiShots

Net als voor velen onder ons, was het ook voor Debbie McDonald, de Amerikaanse bondscoach dressuur, een lastig jaar. Toch zijn er nu weer internationale wedstrijden in Amerika, en kan McDonald beginnen met het samenstellen van haar team voor de Olympische Spelen.

Daarnaast heeft de USEF (Amerikaanse paardensportfederatie) zijn kaders bekend gemaakt. Deze zijn gebaseerd op de resultaten vanaf het moment dat de lockdown inging. De lijst staat niet vast: ze zijn van plan om in de loop van het jaar combinaties toe te voegen. Afhankelijk van de behaalde resultaten natuurlijk.

Pensioen

“Het pensioen van KWPN-ruin Verdades (v. Florett As), die eigenlijk zijn laatste wedstrijd zou lopen tijdens de Wereldbekerfinale in Las Vegas, kwam voor iedereen als een klap. Samen met Laura Graves was dat paard heel bijzonder. Zij hebben echt wat teweeg gebracht. Gelukkig is er veel jonge aanwas op komst, en ik weet zeker dat zij zullen gaan verbazen.”

“We komen in ieder geval met een team van start in Tokio waar iedereen rekening zal moeten houden.”

 

Bron: Grandprix

Foto: Digishots

Reacties