Olympisch kampioen Blyth Tait maakt comeback na pensioen

Olympisch kampioen Blyth Tait maakt comeback na pensioen

Blyth Tait met Xanthus III - Military Boekelo 2016 © DigiShots
Blyth Tait met Xanthus III - Military Boekelo 2016 © DigiShots

Het Nieuw-Zeelandse Eventingteam voor de Wereldruiterspelen in Tryon is bekendgemaakt. Een opvallende naam in dit team is Blyth Tait, die in 1996 Olympisch Kampioen werd met Ready Teddy. Enkele jaren eerder won hij ook al de Wereldruiterspelen. In 2004 ging Tait met ‘pensioen’ en nam hij afscheid van de sport.

Zeer vereerd

De ruiter uit Nieuw-Zeeland is inmiddels 57 jaar oud. Veertien jaar geleden nam hij, na de Olympische Spelen in Athene, afscheid van de Eventingsport. In 2011 keerde hij voorzichtig terug op wedstrijden, en dit jaar rijdt hij zijn eerste grote kampioenschap na Athene. Hij zal van start komen met de Ierse ruin Dassett Courage (v. Courage II) en mag Havanna Van T Castanaehof (v. Warkant van ’t Gestelhof) meenemen als reservepaard. ‘Ik ben zeer verheugd!’ vertelt Tait. ‘Het is lang geleden. Ik ben zeer vereerd deel uit te maken van zo een sterk team. Mijn plan is om de kans aan te pakken en alles te geven wat ik in me heb.’

Sterke afvaardiging

Het Eventingteam dat New-Zeeland uitzendt naar de Tryon is sterk. Ook dubbel Olympisch Kampioen Mark Todd is geselecteerd, hij zat bij de Wereldruiterspelen van 1990 al eens samen met Tait in een team; ze wonnen toen teamgoud. Jonelle Price, nummer vijf op de wereldranglijst, zal deelnemen met Classic Moet (v. Classic), het paard waarmee ze dit jaar de zware cross in Badminton won. Zij reist af naar Tryon samen met de nummer vier van de wereld: haar man Tim Price. Vijfde in het team is Dan Jocelyn. De reserveruiters zullen niet meereizen naar de Wereldruiterspelen.

Bron: Horse&Hound

Reacties