‘Klimke geknipt om Bluetooth naar de top van de sport te brengen’

‘Klimke geknipt om Bluetooth naar de top van de sport te brengen’

0 574
Bluetooth, Steffen Frahm
Bluetooth (v. Bordeaux), hier op het WK Jonge Paarden 2016, onder Steffen Frahm © DigiShots

Eurodressage meldt dat Bordeaux-zoon Bluetooth de Duitse amazone Ingrid Klimke in het zadel krijgt.

1 miljoen euro op PSI Auction

Sergej en Elena Knyaginicheva kochten de nu achtjarige Oldenburgerruin in 2013 op de PSI Auction. Ze telden toen 1 miljoen euro voor hem neer.

Bluetooth, die gefokt werd door Paul Schockemohle, stond in training op Hof Kasselmann. Daar werd hij als vijfjarige door Eva Möller uitgebracht, en een jaar later door Steffen Frahm. Frahm reed Bluetooth in 2016 op het WK voor jonge paarden in Ermelo. De combinatie eindigde daar op de elfde plaats.

Insa Hansen bracht de ruin daarna uit op FEI-niveau. De combinatie reed op het afgelopen CDI in Hagen nog de Lichte Tour-proeven.

‘Geweldige nieuwe partner’

Bluetooth is nu verhuisd naar de stallen van Ingrid Klimke in Munster.

Hof Kasselmann laat weten: ‘Na veel overleg tussen de familie Kasselmann en eigenares Elena Knyaginicheva is beslist dat de internationaal bekende amazone Ingrid Klimke een geweldige nieuwe partner voor de Oldenburgerruin zou zijn. Zij is geknipt om hem naar het hoogste niveau van de sport te brengen.’

Insa Hansen, zijn vorige amazone, zegt: ‘Bluetooth is een uitzonderlijk paard, met heel veel potentieel. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Ingrid, en om hun succes te kunnen volgen.’

Bron: Eurodressage

Foto: DigiShots

 

Reacties