Blue Hors investeert in Monte Carlo TC

Blue Hors investeert in Monte Carlo TC

deklicentie
Monte Carlo TC KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

De premiehengst Monte Carlo TC (v.Dream Boy) is voor de helft verkocht aan de Deense stoeterij Blue Hors. De hengst, die vanaf nu door het leven gaat als Blue Hors Monte Carlo, zal getraind worden in Denemarken, maar wel beschikbaar blijven voor de Nederlands fokkers.

Monte Carlo

De driejarige Monte Carlo is gefokt uit dezelfde moederlijn als de Grand Prix-paarden Esperanza van Jasmien de Koeyer, Annette Ballerina van Claire Gallimore en Bolero van Morgan Barbancon Mestre. De hengst was in eigendom van Tim Coomans, Joop van Uytert en Nico Witte. Zij hebben nu dus de helft verkocht aan Blue Hors. Zij zullen Monte Carlo deze maand voorstellen op de hengstenkeuring van het DWB in Herning.

Potentie

“Toen we deze hengst voor het eerst zagen op de Stallion Show, viel hij op met zijn sterke bewegingen en trok hij veel aandacht”, reageert fokkerijmanager Martin Klavsen. “Daarom heb ik contact gezocht met Joop van Uytert en zijn we overeengekomen dat we hem uit konden proberen na onze hengstenshow in Vechta. Onze ruiters Nanna en Daniel, en ik waren heel enthousiast en zagen duidelijk zijn potentie voor het hogere werk in de toekomst. Ik ben erg blij met de combinatie van bloedlijnen die nog weinig gebruikt zijn in Denemarken.”

Bron: Blue Hors

Reacties