Blom Hengstencompetitie I Winnaars klassen L, M en Z

Blom Hengstencompetitie I Winnaars klassen L, M en Z

Elisah Aarts - Inaico VDL
Elisah Aarts en Inaico VDL

De derde wedstrijd van de Blom Hengstencompetitie werd zaterdag verreden in Zuidbroek. In de klasse L wisten drie KWPN-goedgekeurde hengsten voor de derde keer geheel foutloos te blijven. Steven Veldhuis won hier met de KWPN-goedgekeurde hengst Je Suis Equus Tame de klasse M.

Ten slotte werd de klasse Z gewonnen door Alex Gill met de KWPN-goedgekeurde hengst Inaico VDL, die deze maand ook al een goede indruk maakte met zijn eerste zonen in de eerste bezichtiging.

Klasse L

Met in zowel Kronenberg, Vragender als Zuidbroek twee smetteloze rondes gaan Kincsem (Carrera VDL x Ginus) onder Michelle Dijkerman, Kuala Lumpur (Arezzo VDL x Indoctro) onder Marco Sas en Kensington ES (Cornet Obolensky x For Pleasure) onder Caroline Müller met de meest ideale uitgangspositie richting de finale. Op donderdag 30 januari wordt deze ontknoping verreden tijdens de KWPN Stallion Show in Den Bosch. In totaal bleven er twaalf combinaties dubbel foutloos in de klasse L. Zie de volledige resultaten hier.

Klasse M

In de klasse M reden er niet minder dan dertien duo’s mee in de barrage. Onder hen was Steven Veldhuis met de KWPN-goedgekeurde hengst Je Suis Equus Tame (Qlassic Bois Margot x Quaprice zx). Deze overwinning kreeg de combinatie dus beslist niet in de schoot geworpen. De atletische hengst werkte uitstekend mee, draaide kort en kwam nergens in de problemen.

Daarmee waren ze de winnaar van de eerste selectiewedstrijd te snel af, namelijk Bart Bles met de KWPN-goedgekeurde hengst Jumper Verdi (Verdi x Fuego de Prelet). Op de derde plaats eindigde de Harley VDL-zoon Jubel ES (mv. Lauriston) onder ruiter Bart Lips. Bekijk hier de volledige resultaten.

Klasse Z

Inaico VDL (Indoctro x Baloubet du Rouet) maakte deze maand al een goede indruk met zijn eerste zonen bij de eerste bezichtiging. Nu doet hij er een schepje bovenop en wint hij de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. Hij ging hierbij de strijd aan met acht anderen in de barrage. Enkele favorieten vielen af wegens een springfout. Onder Alex Gill leverde de KWPN-goedgekeurde hengst Inaico VDL het snelste resultaat.

Jurgen Stenfert kon zich met de Catoki-zoon Catch Twenty Two VO Z als tweede opstellen in de prijsuitreiking. Dit was net voor de KWPN-goedgekeurde hengst Indian Gold (Cassini Gold x Germus) onder Kim Emmen. Klik hier voor de volledige resultaten.

Bron: KWPN

Foto: Archieffoto

Reacties