BLOM Cup finalisten bekend

BLOM Cup finalisten bekend

Johan Bergs - Kyfo Blom Cup 2020 © DigiShots

Het tweede onderdeel van de halve finale van de Blom Cup voor vijf-, zes- en zevenjarigen is afgerond vandaag. Ook is er bekend welke vierjarigen door mogen naar de finale.

Vierjarigen

Ruim honderd vierjarigen gingen vandaag de strijd aan in de halve finale van de Blom Cup. De beste 25 mogen door naar de finale en vandaag kreeg Ladykiller (v. Balou du Rouet) de hoogste punten. De beoordeling in de halve finale lag in handen van Maikel van der Vleuten en Marcel Beukers. “We hebben een goede kopgroep gezien en de verschillen tussen de 25 finalisten waren vandaag niet enorm groot. Daarnaast hebben we een duidelijke middenmoot gezien met paarden die nog wel wat aan de groene kant waren. Het is natuurlijk een apart seizoen en er is hier best wat te zien voor de jonge paarden”, reageert inspecteur Marcel Beukers. “Maikel en ik zaten goed op één lijn, we hebben geselecteerd op scherpe, lichtvoetige paarden die zich fijn laten rijden en gemakkelijk springen.”

Complete paarden

Met een 8,5 voor het springen en een 8,2 voor de rijdbaarheid kreeg Ladykiller (v. Balou du Rouet). Zoi Snels stelde de hengst voor. “Deze hengst heeft een grote galop en laat zich daarin al goed bewerken. Op de sprong valt hij op met zijn vermogen en hij maakt de sprong achter heel goed af.” Met een 8,3 voor het springen en 8,5 voor de rijdbaarheid eindigde de Cape Coral RBF Z-nakomeling Lucifer JDV onder Sophie Hinners als tweede. “Dit is een heel lichtvoetig, bloedgemaakt paard die zich heel fijn laat rijden. Hij springt goed in de manieren en springt met veel gemak.” Derde werd de stoere Luka-Cara (v. Akarad Hero Z) van amazone Rianne Nalis.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen zijn de beste 30 geplaatst voor de finale. De deelnemers kregen vandaag een tweefasenparcours voorgeschoteld en daarin leverde Johan Bergs de beste prestatie met Kyfo (v. Comme Il Faut). Als enige dook het duo in de tweede fase onder de 30 seconden. Elisah Aarts volgde op de voet met Kyaklahoma ster (v. Carrera VDL), met daarna Giovanni Romano met Kaspar R (v. Eldorado van de Zeshoek) op de derde plaats.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen gaat Doron Kuipers met de Falaise de Muze-nakomeling Just Special VK na twee dagen aan de leiding, al begint iedereen weer op nul in de finale. Bert-Jan Zuidema volgde met Janko (v. Glasgow van ’t Merelsnest) en Larissa Bijl met Just Be Gentle (v. Tyson) werd derde.

Zevenjarigen

De Biscayo-zoon Icarus V heeft na twee onderdelen van de halve finale van de Blom Cup het beste resultaat geboekt onder Ruben Romp. De beste 20 komen mogen terug voor de finale. Opnieuw kregen de zevenjarigen een mooie proef voorgeschoteld op het hoofdterrein van Tops International Arena in Valkenswaard. Zes combinaties zijn beide dagen geheel foutloos gebleven en vandaag in het tweefasenparcours boekte Ruben Romp de snelste rit met Icarus V. Tweede werd Olivier van der Vaart met de Indoctro-merrie Ina-Zeldenrust. Marwin van den Nieuwenhuijzen pakte de derde prijs vandaag met de Elvis ter Putte-nakomeling Ikigai. Ikigai won vier jaar geleden de VSN Trofee.

Bekijk hier alle uitslagen en startlijsten.

Bron: KWPN

Vergelijkbare artikelen

Reacties