Blog Adriana van Tilburg: ‘Urano de Cartigny maakt indruk in Versailles’

Blog Adriana van Tilburg: ‘Urano de Cartigny maakt indruk in Versailles’

Urano de Cartigny. Foto door Audrey Kuttler

De Selle Français hengst Urano de Cartigny (Diamant de Semilly – Esperance d’Elle x Double Espoir, fokker: Bertrand Pignolet) is een aanstormend talent onder het zadel van Penelope Leprevost. Deze combinatie had in Versailles het debuut op 5* niveau.

Jumping Chateau de Versailles

Na twee dagen top springsport te hebben gezien op Jumping Chateau de Versailles zijn er verschillende paarden die ons zijn opgevallen. Één van deze paarden is de BWP merrie Jeunesse van ’t Paradijs (Emerald van ’t Ruytershof – Elegance van ’t Paradijs x Heartbreaker, fokker: Johan Rooms-Vandenbranden). Deze merrie is de jongste deelnemer aan het CSI 5* concours, met acht jaar springt ze met het grootste gemak door het parcours met Lorenzo de Luca.

Urano de Cartigny

De Selle Français hengst Urano de Cartigny (Diamant de Semilly – Esperance d’Elle x Double Espoir, fokker: Bertrand Pignolet) is een aanstormend talent onder het zadel van Penelope Leprevost. Deze combinatie had in Versailles het debuut op 5* niveau. Voor ons is het extra interessant omdat wij, Sannah Angenent en Adriana van Tilburg,  vorig jaar samen met Audrey Kuttler naar Normandië zijn geweest om fokkers te bezoeken en meer te leren over de Franse fokkerij. We hebben Haras d’Elle bezocht, waar Bertrand Pignolet ons toen alle paarden uit zijn fokkerij heeft laten zien. Inclusief Urano de Cartigny, zijn moeder Esperance d’Elle en nafok van de hengst. Esperance d’Elle is ook de volle zus van Flipper d’Elle. Vandaag bereikte Urano de Cartigny in de 1.55m de barrage, helaas had hij hier een fout. Hij spong fantastisch!

Adriana van Tilburg (l), Bertrand Pignolet (m) (fokker van Urano de Cartigny) en Sannah Angenent (r)
Adriana van Tilburg (l), Bertrand Pignolet (m) (fokker van Urano de Cartigny) en Sannah Angenent (r)

De Olympische zilver medaillist van Rio de Janeiro Peder Fredricson is hier met een negenjarige Holsteiner ruin, H&M Carat Desire (Carinjo – Moderne II x Latus II, fokker: Helmut Rohlfs). Carinjo was de kampioen van de Holsteiner hengstenkeuring in 2003 en is actief op 1.60m onder het zadel van Patrice Delaveau.

De 1.50m rubriek werd door een zeer bijzondere combinatie gewonnen, dit was het eerste concours voor Toupie de la Roque (Kannan – Walloon de Muze x Nabab de Reve, fokker: EURL Top Stallions Company) onder het zadel van Jullien Epaillard. Voorheen werd hij altijd door Michel Hecart gereden die ook Kannan op 1.60m heeft gereden.

Zoé Conter

Niet alleen de paarden zijn ons opgevallen ook de talentvolle achttienjarige Belgische Zoé Conter laat hier een goede indruk achter met de negenjarige BWP Irenice Horta (Vigo d’Arsouilles – Erence Horta x Diamant de Semilly, fokker: Wim Van Rossem). Helaas hadden ze in de 1.50m rubriek van vandaag een tijdfout.

Diamant de Semilly drukt zijn stempel in het 1.55m

In de 1.55m proef bereikten niet alleen Urano de Cartigny met Penelope Leprevost, maar ook Rackham’Jo (Diamant de Semilly – Atrevida la Silla x Alcamera la Silla, fokker: Haras de la Morsanglière) met Alberto Zorzi en Emerald van ’t Ruytershof (Diamant de Semilly – Carthina Z x Carthago Z, fokker: Bert Van den Branden) met Harrie Smolders de barrage. Dit zijn ook alle drie goed gekeurde dekhengsten. Harrie werd met Emerald van ’t Ruytershof heel knap tweede, ze hadden een hele sterke rit. Zij moesten alleen hun meerdere erkennen in de waanzinnig snelle rit van Sergio Alvarez Moya met de KWPN gefokte ruin Arrayan (Baloubet du Rouet – Grandessa x Grannus, fokker: B.J.M. Wezenberg). Diamant de Semilly (Le Tot de Semilly – Venise des Cresles x Elf III, fokker: Jules Mesnildrey) acteerde zelf op het hoogste niveau onder het zadel van Eric Levallois en is de nummer één in de WBFSH Sire Ranking voor springpaarden.

Helaas liet de zon ons in de steek en hadden we regen, nu maar hopen dat we morgen nog een beetje zon erbij hebben op de slotdag van dit zeer bijzondere concours.
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 19)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

Reacties