Blog Stephan Wensing: ‘Je hebt enthousiasme en Enthousiasme!’

Blog Stephan Wensing: ‘Je hebt enthousiasme en Enthousiasme!’

Adelinde Cornelissen en Aqiedo

Enthousiasme is een gemoedstoestand waarbij men zich levendig en uitgelaten gedraagt en een grote geestdrift en motivatie voor iets of iemand vertoont. Op de afgelopen Europese Kampioenschappen Dressuur in Zweden bedacht het publiek  dat het toch wel leuk was om tijdens de laatste lijn mee te klappen in het ritme van de passage. Je zag de ruiters glimlachen en een ieder kon het wel waarderen. 

Op facebook kwam een filmpje voorbij van het bekendmaken van de nieuwe winnaar van America’s got Talent 2017.  Zoiets is echt niet te evenaren. Presentatrice Tyra Banks maakte er een vier minuten durende thriller van. Het ging om twee meisjes die zo ongeveer alle emoties lieten zien die er bestaan. Uiteindelijk (het leek wel uren te duren) maakte Tyra een einde aan het lijden. De winnaar was bekend: de 12-jarige Darcy Lynne, een buikspreker. Ze stortte in, het publiek ging helemaal uit zijn plaat, staande ovaties, vuurwerk en zo meer.

Heel anders verliep de zadelpresentatie bij het KWPN. De driejarige hengsten werden voor het eerst onder het zadel getoond op het prachtige KNHS centrum in Ermelo. Ook werden eerder afgewezen en nog niet eerder getoonde hengsten onder het zadel gepresenteerd. Van deze groep werd maar één hengst bekroond, namelijk een Negro x Krack C x Jazz, gefokt door de familie Schellekens in Schijndel en geregistreerd op naam van M. den Teuling uit Gemonde.

Wow!! Wat een fenomenale hengst en wat bijzonder dat deze hengst zonder deelname aan de voorronden zo goed als zeker als goedgekeurde KWPN-hengst door het leven kan!

De bekroning van deze hengst kan niet verder weg staan dan van de bekendmaking van de winnaar van America’s got talent.

Het ging namelijk zo: De hengsten kwamen aan de hand binnen en werden één voor één voor de jury opgesteld. De jury had weinig tijd en wees met een enkele zin de hengsten naar huis. Bij de Negro ging het niet anders behalve dat er werd gezegd: “doorverwezen”.

Dat was alles.

Ik bevond mij op de tribune en had de handen al bij elkaar, maar toen ik zag dat ik de enige was, zag ik maar af van het maken van enige vorm van geluid. Niemand was blij. Iedereen was verdrietig en verliet met stille trom de hal. Geen felicitaties, geen muziek, geen applaus, niets van dat alles.

Stilte en nog eens stilte.

Ook erg stil was het in Saumur tijdens het CDI. Dat Adelinde Cornelissen en Aqiedo zich een teamplaats hebben ingereden heeft echt niemand kunnen zien want de tribunes waren helemaal leeg. Gelukkig was er een livestream, alleen die telde slechts 29 bezoekers inclusief deze auteur. Wat een gemiste kans! Maar de slimme Fransen hebben wel een oplossing: je kunt de video terugzien.

Hier de link. Het kost trouwens wel 40 euro, die hebben die 29 live bezoekers kunnen besparen.

De paardensport verdient in alle opzichten een groter podium.

Reacties