Blog Maikel van der Vleuten vanuit Miami Beach

Blog Maikel van der Vleuten vanuit Miami Beach

Maikel’s blog maakte hij deze week vanuit Miami Beach! De blog en nog veel meer informatie over Maikel’s paarden, team en wedstrijden is ook te vinden op www.maikelvandervleuten.nl


Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd van de Global Champions Tour in Miami. Met een zesde plaats kan ik tevreden terug kijken op het concours. De dag erna stond een gloednieuw teamevent op het programma, maar helaas niet voor mij. Cupido voelde zich niet helemaal goed omdat hij verkeerd gelegen had en op zulke momenten wil je geen risico’s nemen. Ik hoop dat Cupido komend weekend weer fit aan de start kan verschijnen. In mijn plaats heeft Leopold van Asten gereden. Best jammer, want ik keek best uit naar dit event. Veel mensen leven mee en alle teams willen graag winnen. Bij mij in het team zitten Leopold en Lisa, die kende ik al natuurlijk. Ook al zijn we geen echt team, ik vind het een leuk concept. Elk team had bijvoorbeeld zijn eigen kleur polo aan met eigen logo’s erop. Een leuke afwisseling op de strakke uniformen die we normaal aan hebben.  Bij de Global Champions Tour rijden ook ruiters van onder de 25 mee, bij elk team minimaal eentje. Het is voor Young Riders zo moeilijk om tussen de top te komen en een startbewijs af te dwingen, dus ik vind het een erg goede beslissing! Op deze manier krijgen ze een eerlijke kans om zich te bewijzen, maar ook om ervaring op te doen. Dat is alleen maar goed voor hun ontwikkeling. Neem bijvoorbeeld Lisa, die de laatste tijd erg goed rijdt en echt de stap aan het zetten is naar de senioren, dat vind ik mooi om te zien. We hebben maar geluk dat zij in ons team is gekomen!

 

Vraag van een Hoefslag lezer

Elke week beantwoord ik met De Hoefslag een vraag van een van hun bezoekers. Deze week de vraag van Maartje Haster:

“Hoeveel paarden train je per dag?”

Ik heb altijd zo rond de tien paarden die ik op concours uitbreng. Die probeer ik zodanig af te wisselen dat ze allemaal aan bod komen. Best een uitdaging om in te plannen dus! Thuis rijd ik zes tot acht paarden per dag. Het ligt er een beetje aan hoe druk het die dag thuis is.

Meer informatie: www.maikelvandervleuten.nl

Reacties