Blog: Maikel van der Vleuten “Nieuw paard op Indoor Brabant”

Blog: Maikel van der Vleuten “Nieuw paard op Indoor Brabant”

Maikel van der Vleuten
Maikel van der Vleuten. Foto: Remco Veurink

Vanmiddag komt Maikel van der Vleuten met drie paarden aan de start tijdens Indoor Brabant. Eén van de drie paarden, brengt hij voor het eerst uit in de zwaardere rubrieken.  Het gaat om Cupido (Numero Uno x Lancelot), die hij in de Jheronimus Bosch Prize (13.00 uur) aan de start brengt. In zijn laatste Blog vertelt Maikel over dit nieuwe paard, en geeft hij antwoord op een Hoefslag-lezersvraag:


“Na een mooie voorbereiding in Zevenaar ben ik klaar voor Indoor Brabant. De paarden zijn fit en het gevoel is goed, dus ik ga vol vertrouwen naar de Brabanthallen!

In Zevenaar, waar ik vorig weekend was, hebben ze een prachtig nieuw paardencomplex staan. Er was een sterk deelnemers veld en het complex is echt prachtig. Bovendien hadden ze alle klassen, voor paarden van vier jaar oud tot aan 1,50 meter. In de toekomst gaan daar ook internationale concoursen gehouden worden. Veel ruiters gebruikten het concours als voorbereiding op aankomend weekend, hetzelfde gold voor mij. Dat is allemaal goed verlopen!

Ik heb ook een rondje gesprongen met Verdi om er weer even in te komen. Daarnaast is het voor mijn jongere paarden een mooi moment om ervaring op te doen. Zij springen op dit mooment rond de 1,35 / 1,40, dus dit zijn mooie momenten om te testen of ze een stapje hoger aankunnen. Ik kijk echter wel altijd of het paard er klaar voor is. Zo simpel is het, want ik wil niets forceren. Het liefste zou ik natuurlijk op elk concours stappen maken met mijn paarden. Het uiteindelijke doel is om een snelle barrage te rijden en toch de controle te houden. Maar dat moeten alle jonge paarden leren en dat kost ook tijd.
In Indoor Brabant verwacht ik een erg hoog niveau en er is ook best veel prijsgeld te verdienen. Indoor Brabant is een mooi concours en de beste ruiters van de wereld doen mee. Ik wil alles eruit halen wat erin zit en meedoen om de prijzen. De paarden zijn fit en we hebben een goede periode achter de rug, maar het blijft toch altijd even kijken hoe het loopt. Het niveau is hoog, dus één balk of een paar seconden kunnen het verschil maken. Het moet dus ook een klein beetje meezitten als je een mooi resultaat wilt behalen.

Ik doe mee met Verdi, Cupido en Kisby. Voor Cupido is het de eerste keer dat hij mee gaat doen in de zwaardere rubrieken. Ik heb hem een tijdje geleden gekocht en rustig aan opgebouwd, stapje voor stapje. Dit weekend gaan we proberen de volgende stap te zetten. Hij voelt er klaar voor, dus ik ben erg benieuwd hoe wij het gaan doen. Alle drie de paarden voelen goed aan en ik denk dat ze alle drie een mooie prestatie kunnen neerzetten.

Samen met de Hoefslag bied ik jullie elke week de kans om een vraag aan mij te stellen. Susanne Peppelenbosch stelde mij de volgende vraag:

“Ben je niet ontzettend zenuwachtig vlak voor wedstrijd?”

Echt zenuwachtig ben ik eigenlijk niet! Net als mijn ervaren paarden heb ik inmiddels veel concoursen gereden en weet ik hoe de sfeer is en wat er van mij wordt verwacht. Wel heb ik een beetje spanning, maar dat is alleen maar goed vind ik, want dat houd me juist scherp en goed. Als je helemaal geen spanning hebt, zou ook niet goed zijn en denk ik dat je geen topprestatie kunt leveren!”


Lees meer over Maikel, zijn paarden en zijn blogs op www.maikelvandervleuten.nl

Reacties