Blog CHIO Aken I Pierre Durand: ‘Jappeloup zou dit zonder problemen springen!’

Blog CHIO Aken I Pierre Durand: ‘Jappeloup zou dit zonder problemen springen!’

blog adriana van tilburg chio aken

CHIO Aken is een uniek evenement waarin zoveel takken van de paardensport samen komen. Dit jaar ben ik samen met Lisa Molenaers hier om meer te leren over de fokkerij en sport.

Voor Lisa is het de eerste keer dat ze mee is als journalist. Lisa is 15 en vanuit mijn opleiding pedagogiek vind ik het belangrijk om jongeren te betrekken bij de fokkerij en sport en Aken is een ideaal evenement daarvoor.

Crossparcours

Samen met een kleine groep anderen kregen Lisa en ik een rondleiding over het crossparcours van Aken door niemand minder dan Ingrid Klimke. Deze Duitse eventingamazone vertelde ons alle ins en outs over het parcours.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een cross had gezien, dus het is super gaaf dat we deze kans hebben gekregen. Het enthousiasme waarmee Ingrid Klimke uitlegt is echt mooi om mee te kijken. Een vakvrouw in hart en nieren.

Stijl van de ruiter

Het springen is ook genieten! Ik volg al een paar jaar hengsten zoals Andiamo Semilly en Excalibur de la Tour Vidal en het is zo gaaf om die nu in Aken te zien. Om het springen door de ogen van Lisa mee te maken is ook bijzonder. Op een enkeling na kent ze de ruiters niet. Zij kijkt echt naar de stijl van de ruiter en naar hoe het paard springt.

Ik zelf pak al de afstamming erbij. We hadden de Franse springruiter Pierre Durand tijdens twee rubrieken als buurman. Hij is nog steeds van mening dat zijn Jappeloup de Luze, (een fenomeen in de jaren ’80!) zonder problemen zou kunnen springen over de parcoursen van vandaag. Hij zei: “Jappeloup zou zeer geschikt zijn voor de snelle en technische parcoursen van vandaag. Hij zou ook zeker geen moeite hebben met de hoogte, ook al had hij een stokmaat van 1.58cm.”

Tekst en foto: Adriana van Tilburg

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties