Bleker feliciteert familie Schröder

Bleker feliciteert familie Schröder

Morgenochtend bezoekt paardenliefhebber en demissionair staatssecretaris Henk Bleker BWG Stables van de familie Schröder om hen te feliciteren met het succes van tweevoudig Olympisch zilverwinnaar Gerco Schröder. Bleker is te gast op de stoeterij om, samen met Theo Rietkerk, het rapport ‘CSI Twente, een katalysator voor sport en economie’ in ontvangst te nemen.

Rob Maathuis, bestuurslid van CSI Twente, zal een toelichting geven op het rapport. Dit in het bijzijn van betrokken ondernemers en vrijwilligers. Zowel Regio Twente als Provincie Overijssel hechten waarde aan het topsportevenement CSI Twente, omdat dit evenement een belangrijk voorbeeld is hoe sport en economie elkaar kunnen versterken.

CSI Twente creëert randvoorwaarden, waardoor op het evenement de topsport, breedtesport, fokkerij en handel vertegenwoordigd zijn. Tevens krijgen jonge talenten uit binnen- en buitenland de mogelijkheid zich te presenteren op dit gerenommeerde internationale concours hippique. Het is uniek in Nederland dat al deze facetten binnen één evenement te vinden zijn.
De paardentopsport op CSI Twente is internationaal onderscheidend vanwege het feit dat sport en economie nauw met elkaar verweven worden. Tussen de wedstrijden door faciliteert de organisatie interactie binnen de fokkerij en de handel. CSI Twente heeft dit in de loop van tientallen jaren kunnen opbouwen. In de laatste jaren onder meer door ontwikkeling van en investering in 3 goede wedstrijdpistes, waardoor de ruimte en capaciteit zijn toegenomen.

Wat betreft de springsport was Overijssel de meest succesvolle provincie in Nederland tijdens de Olympische Spelen op zowel sportief- als fokkergebied. Gerco Schröder uit Tubbergen en Marc Houtzager uit Rouveen behaalden samen 3 zilveren medailles. Daar komt bij dat het paard van de Britse springruiter Peter Charles, die deel uitmaakte van het team dat goud won, in Raalte is gefokt. In Twente is van oudsher de paardensportcultuur sterk ontwikkeld.

 

Hoefslag/KNHS

Reacties