Billion opnieuw Amerikaans kampioen

Billion opnieuw Amerikaans kampioen

0 54

Voor het tweede jaar op rij heeft de KWPN’er Bilion van de Linthorst de kampioenschappen voor jonge springpaarden gewonnen in de Amerikaanse East Coast League. De zoon van Emilion x Amethist werd als vierjarige na een zeer overtuigend optreden in de VION Cup waarin hij derde werd, aan springruiter Jeffrey Welles en zijn sponsoren verkocht door de BWG Stables en Mario Everse.

In 2011 won Bilion de titel bij de vijfjarigen, afgelopen zaterdag liet hij in Bridgehamton alle zesjarigen achter zich. “Toen ik hem zag wist ik dat we hem moesten hebben. Hij is voorzichtig, hij heeft vermogen, hij is snel en hij vindt het leuk om foutloos te springen”, zegt Welles na zijn titel. “Alles kan nog gebeuren bij het ouder worden, maar hij past me enorm goed. Ik denk dat het een super paard is!”

Bij de vijfjarigen won de KWPN-gefokte Chabalouba Sun (v. Babalouba) met Heather Caristo het kampioenschap. De amazone ontdekte haar kampioen samen met haar ouders op een concours in België als vierjarige en besloten hem onmiddelijk te kopen. “We willen hem houden en hoger op komen. Het is nog steeds een baby, maar tot nu toe doet hij alles volgens de verwachtingen”, vertelt Caristo.

Het zilver bij de vijfjarigen ging naar Chester VDL (v.Silverstone) met Santos Lamarca. Vierde en vijfde werden de KWPN’ ers Carte Blanche (v. Lupicor) met Amanda Starbuck en Casper (v. Consul) met Mattias Tromp. (WS)

Reacties