Bijzondere springfoto gaat viraal in de paardenwereld

Bijzondere springfoto gaat viraal in de paardenwereld

0 29604
springpaarden
foto: Remco Veurink

“Geen ruimte, geen hoop” is een veelgebruikte uitdrukking in de springwereld. Als het aan deze foto ligt neemt de Ierse springruiter Michael Duffy deze uitdrukking wel heel letterlijk.

De Franse journaliste Jessica Rodrigues maakte net voor de 1.55M 4* Grote Prijs in Vilamoura een foto waar Instagram gebruikers even twee keer naar moesten kijken. Het lijkt namelijk alsof Duffy samen met de elfjarige ruin Jeff Ten Halven zo hoog als de bomen springt.

Fantastisch paard

Rodrigues schoot het plaatje tijdens het inrijden voordat de springruiter het parcours in ging. “Hij is een van de meest fantastische springpaarden waar ik ooit in mijn leven op heb gezeten”, vertelde Duffy aan H&H over de ruin die hij het afgelopen jaar heeft gereden.

“De foto is genomen toen we ons aan het opwarmen waren voor de Grand Prix en dat was de laatste oxer die hij sprong voordat we naar binnen gingen. Hij zou het zeker niet aanraken, toch? Het lijkt alsof hij een meter hoger springt dan de palen! Ik weet dat hij alle ruimte heeft, maar zelfs ik was verrast toen ik de foto zag. Vanuit de hoek waarin hij is genomen, lijkt het echt alsof hij ongeveer driekwart van de bomen omhoog springt!”

Dankbaar

Michael en Jeff Ten Halven keerden huiswaarts met één tijdfout, maar de Ier is erg enthousiast over de getalenteerde ruin van HMF Equestrian. “Hij is altijd een fantastisch paard geweest en hij is zeker goed voor de grotere wedstrijden. Ik ben erg dankbaar dat ik op dit moment een buitengewoon getalenteerde reeks paarden heb”.

Klik hier om de foto te bekijken.

Bron: Horse and Hound

Foto: Remco Veurink

Reacties