Bijzonder veulen geboren: Le Formidable uit moeder van Vivaldi

Bijzonder veulen geboren: Le Formidable uit moeder van Vivaldi

0 3293
Emmelie Scholtens - Le Formidable KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Bij Van Bockxgrave Horses in Hapert is een heel bijzonder merrieveulen geboren. Het veulen is namelijk een dochter van de kampioenschengst Le Formidable uit de moeder van de preferente hengst Vivaldi.

Promesse

De meest bekende nakomeling van de Jazz-dochter Renate-Utopia is de KWPN-goedgekeurde hengst Vivaldi. Fokker Cindy Veersantvoort koos afgelopen jaar Le Formidable als hengst voor deze merrie. Het embryo hiervan verkocht ze tijdens de KWPN Online Broodmare & Embryo Auction aan Yannick van Wijk. Het veulen is inmiddels geboren. Het bruine merrietje kreeg de naam Promesse.

Heel gek van

“Het lijkt heel goed”, vertelt Van Wijk tevreden aan het KWPN. “Ik vind het een heel mooi, bloedgemaakt veulen. Ze staat heel hoog op de benen en heeft een sprekend hoofd. Ik ben er zelf wel heel gek van. Ze kan goed lopen en beweegt heel goed van achter naar voren. We hopen dat ze uitgroeit zoals het nu lijkt en dat we over een paar jaar succes met haar hebben in zowel de sport als de fokkerij.”

Goede stam

“Het maakte voor mij niet zo veel uit,” vertelt Van Wijk over het geslacht van het veulentje. “Het is vooral belangrijk dat het veulen gezond is. Een hengst uit deze stam en van de eerste jaargang van Le Formidable was mooi geweest voor de hengstenkeuring; maar ook met een merrie ben ik blij. Ze is later heel interessant voor de fokkerij. Ik ben zelf wel gek van Vivaldi, maar buiten hem komen er ook veel sportpaarden uit deze lijn. Ons doel is om een goed sportpaard te fokken en het is een hele goede stam.”

Klik voor een foto van het veulen op deze link.

Bron: KWPN

Foto: © DigiShots

Reacties