Bewoners woonzorgcentrum verrast met bezoek van Friese paarden

Bewoners woonzorgcentrum verrast met bezoek van Friese paarden

0 831
fries

De bewoners van woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost werden verrast met een bezoek van Griet Wiersma. De Friese zangeres zong haar bekende lied ‘het Fryske hynder’ en daarbij ontbraken de Friese paarden natuurlijk niet.

Enthousiast

De zusjes Barbara Postema en Karlijn Hommes waren meteen enthousiast om met hun Friese paarden naar Hearsmahiem te komen. De bewoners van het zorgcentrum ontvangen al weken geen bezoek vanwege de coronacrisis. Verzorgster Iekje van der Meer nam het initiatief. “De mensen stonden voor de ramen te zwaaien, ze waren heel enthousiast en ook emotioneel” vertelt Postema die de nog maar vierjarige Abe van de Aasterkooi (v. Teeuwis 389) reed. “Ik vond het eerst wel even spannend met zo’n jong paard, maar de paarden gedroegen zich perfect” aldus Postema

Abe in opleiding

“We zijn er een uurtje geweest en hebben de mensen daar zo blij gemaakt. Abe vond het ook mooi. Hij stond voor het raam te hinniken toen hij zich in de spiegeling zag.” Abe is in eigendom van de Noeste Hoeve en werd in 2016 jeugdkampioen op Terschelling. “Ik ben hem wat aan het opleiden’, vertelt Postema. ‘Van zo’n bezoek leert hij ook weer.”

Bron: Phryso

Foto: Shutterstock

Vergelijkbare artikelen

Reacties