Betram Allen’s, Molly Malone neemt afscheid van de sport: “Ik ben haar...

Betram Allen’s, Molly Malone neemt afscheid van de sport: “Ik ben haar eeuwig dankbaar”.

Betram Allen Molly Malone

Bertram Allen’s, Molly Malone neemt afscheid van de sport. Dit kondigt Allen aan op zijn website. De merrie zal haar carrière voortzetten in de fokkerij.

“We hebben besloten om het pensioen van mijn partner en vriend Molly Malone aan te kondigen. Molly heeft mij op jonge leeftijd naar de top van de sport geholpen en ik ben haar daarvoor eeuwig dankbaar,” aldus een emotionele Allen.

Sunshine Tour

De 15-jarige merrie is sinds haar achtste jaar onder het zadel van Allen. Bertram’s vader zag haar als vijfjarige tijdens de Sunshine Tour en besloot haar te kopen om getraind te worden door Billy Twomey en Anthony Condon.

Sensationele combinatie

Toen Allen drie jaar later de teugels overnam, bleek een sensationele combinatie geboren. Gezamenlijk hebben ze vele Grand Prix- overwinningen op hun naam mogen schrijven waaronder; Lummen, Dublin, Verona, Dinard, Stockholm en Geesteren.

Overwinningen Betram Allen en Molly Malone

In 2013 wonnen Allen en Molly het individuele zilver tijdens de Europese Springkampioenschappen voor junioren in Vejer de la Frontera. Een jaar later, toen Alleen nog maar 18 jaar oud was, schreef de combinatie geschiedenis door de ronde op tijd tijdens de Wereldkampioenschappen in Normandië te winnen en individueel als zevende te eindigen.

In 2015, toen Allen nog een tiener was, werd het duo derde tijdens de finale van de Wereldkampioenschappen in Las Vegas. Allen en Molly maakte hetzelfde jaar ook deel uit van het Ierse team tijdens de Europese kampioenschappen in Aachen waar ze als team als zevende eindigde en individueel als zestiende.

Geliefd

Molly Malone heeft in haar carrière uitmuntend gepresteerd. Ze was een publieksfavoriet en geliefd door haar grooms en ruiter.

Thank you Molly 💕 Enjoy the retirement you deserve!

Geplaatst door Bertram Allen op Woensdag 16 oktober 2019

Bron: Bertram Allen 

Foto:

Reacties