Bestuur beroepsgroep voor instructeurs bekend

Bestuur beroepsgroep voor instructeurs bekend

0 407

Eerder dit jaar maakte richtte de KNHS een Beroepsgroep Hippische Instructeurs op. De Beroepsgroep Hippische Instructeurs, afgekort BHI, brengt instructeurs met een instructeursdiploma niveau 3, 4 of 5 samen. Door middel van een video stelt het nieuwe bestuur zichzelf voor.

Instructie is essentieel voor de paardensport en vereist vakmanschap in brede zin. Het BHI is dan ook opgericht met als doel belangen behartigen, kwaliteit verhogen, dienstverlenen en het delen van kennis op juridisch, fiscaal, financieel en zakelijk vlak. Instructeurs kunnen hierdoor makkelijker met elkaar in contact komen om bijvoorbeeld kennis te delen of bepaalde zaken te bespreken.

Bestuur

De beroepsgroep gaat zelfstandig verder en valt niet onder de KNHS, maar zal als vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de aangesloten instructeurs een belangrijke gesprekspartner zijn richting de KNHS.

Er is door middel van een enquete een bestuur samengesteld met verschillende achtergronden en vanuit de verschillende takken en disciplines van de paardensport. Zodat alle facetten goed vertegenwoordigd worden. Het bestuur bestaat uit Liane Schellekens, Marlon van Wissen, Berry van den Bosch, Hester Klompmaker en Anne Loosveld.

Specialisten

Ook zijn er al specialisten met verschillende achtergronden toegetreden om hun expertise te delen, zoals Sanne Beijerman (sportpsychologie), Britt Loeffen (juridische vraagstukken), Felix Hippisch (financieel, fiscaal adviseur), Haike Blaauw, (hippische ondernemerszaken) en Fenna Westerduin (welzijnsbeleid paard). Zij zijn beschikbaar voor vragen vanuit de beroepsgroep en zullen in het nieuwe jaar ook webinars en presentaties geven.

Klik hier voor meer informatie over het nieuwe bestuur en om lid te worden van de Beroepsgroep Hippische Instructeurs.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties