‘Besluit over openstelling KWPN-centrum binnenkort’

‘Besluit over openstelling KWPN-centrum binnenkort’

kwpn centrum ermelo

Het Algemeen Bestuur van het KWPN neemt één dezer dagen een besluit of het KWPN-centrum donderdag weer open gaat voor bezoekers.

Dan is het veertien dagen geleden dat koorts bij een van de hengsten uit het verrichtingsonderzoek werd geconstateerd.

EHV-1 virus

Bij de betreffende hengst werd het EHV-1 virus vastgesteld, de variant van rhinopneumonie die zich kan uiten in de vorm van verkoudheidsverschijnselen, (bij merries) abortus en/of neurologische verschijnselen.

Tevens was er sprake van een hengst met koorts en een hengst die een afwijkende bewegingsvorm in stap vertoonde. Overigens testten deze beide hengsten negatief op het onderzoek door de Gezondheidsdienst in Deventer. Er zijn sindsdien geen nieuwe koortsgevallen bijgekomen.

Gewone werkzaamheden

Wanneer er zich de komende dagen géén ziektegevallen voordoen, en het Algemeen Bestuur besluit dat de gewone werkzaamheden weer hervat kunnen worden, dan is het streven om begin komende week het examen te laten plaatsvinden voor de hengsten van het kortlopende onderzoek.

In dat geval zal er volgende week dinsdag een springbeoordeling zijn en volgende week woensdag een dressuurbeoordeling. Beide beoordelingsdagen beginnen dan om 8.00 uur.

Geen ziekteverschijndelen

De drie ‘probleem-hengsten’ zijn koortsvrij, zijn fris, eten goed en vertonen geen ziekteverschijnselen, meldt het KWPN. Inmiddels zijn deze drie hengsten meerdere keren onderzocht. De negatief geteste hengsten zijn steeds negatief gebleven.

Bij de positief geteste hengst is een sterke verbetering ten opzichte van de eerste test vastgesteld. Deze drie hengsten worden niet onder het zadel getraind maar dagelijks op een afgezonderde plek gelongeerd. Alle overige hengsten worden volgens het liggende trainingsschema gewerkt.

Bron: KWPN

Foto: archief

Vergelijkbare artikelen

Reacties