Beslag op De Hemmelhorst door Russische vete *Update*

Beslag op De Hemmelhorst door Russische vete *Update*

0 5168

Servicebedrijf Triple M heeft beslag laten leggen op Stal de Hemmelhorst in Borne, voormalige thuisbasis van de Russische amazone Maria Madenova. Reden voor de beslaglegging is volgens Triple M het uitblijven van betalingen van een van de investeerders van De Hemmelhorst, de Rus Sergey Maslov.

Triple M beheerde zowel financieel als operationeel De Hemmelhorst en ontving zodoende van Sergey Maslov, mede-oprichter van De Hemmelhorst bv, hiervoor de financiële middelen.

Opgepakt in Rusland

Maar in oktober 2016 werd zakenman Maslov in Rusland opgepakt op verdenking van verduistering van 1 miljard roebel via een Russische bank naar diverse buitenlandse neprekeningen.

Sinds zijn aanhouding droogde de geldstroom naar Triple M langzaam op. Daardoor moest het bedrijf de kosten voor De Hemmelhorst voor eigen rekening nemen.

1,5 miljoen euro

Die kosten zijn volgens de advocaat van Triple M, Stephan Wensing, ondertussen opgelopen tot 1,5 miljoen euro en daarom is er vorige week beslag op het onroerend goed van De Hemmelhorst gelegd.

Update 24-7 23.15: Reactie advocaat Maslov

Volgens Maslovs Nederlandse advocaat Mr Freerk Bleker steekt de zaak heel anders in elkaar. Hij reageert tegenover Hoefslag: ‘Het beslag op de Hemmelhorst is slechts een klein onderdeel in een omvangrijk juridisch geschil tussen Maslov en de vader van Maria Madenov; Dimitry.’

En aangezien Stal de Hemmelhorst in het bezit is van Hemmelhorst Equestrian Centre B.V. en niet Maslov als privépersoon is het beslag volgens Bleker dus onterecht.

Kort geding om opheffing beslag

‘De B.V. is onderdeel van een groot internationaal concern en het staat niet rechtstreeks onder leiding van Maslov, er zit een andere directeur-bestuurder op’, aldus Bleker. Daarom heeft een kort geding aangespannen om het beslag op te heffen. Dat staat gepland voor volgende week dinsdag in de rechtbank van Almelo.

‘Er zitten ondertussen andere beheerders op de stal, die niets met de kwestie te maken hebben en dus erg veel last ondervinden van de publicaties omtrent het beslag’, benadrukt de advocaat.

De beslagleggende partij, Triple M zou ook niet meer zijn dan een middel voor de Madenovs om in Nederland  uit de voeten te kunnen. ‘Madenov heeft de Triple M opgericht omdat hij en zijn familie geen werkvergunning of visum voor Nederland hebben.’

‘Misbruik van de faciliteiten’

In 2015 kwamen Maslov en Madenov tot overeenstemming dat Madenov de paarden van Maslov onder zijn hoede zou nemen. Hiervoor bood Maslov hem Stal de Hemmelhorst aan.

“In februari van dit jaar heeft Maslov aan Madenov te kennen gegeven dat hij kon vertrekken. Maslov was niet tevreden over de resultaten die Madenov behaalde en Madenov misbruikte de faciliteiten feitelijk ten behoeve van zijn dochter Maria’, meldt Maslovs advocaat Bleker.

Twaalf gestolen paarden en een vrachtwagen

Die weet ook te vertellen dat Madenov in zijn vertrek twaalf sportpaarden en een vrachtwagen heeft gestolen. ‘Daarvan heeft Maslov aangifte gedaan bij de politie en ook alle internationale paardensportfederaties zijn ingelicht over de diefstal.’

Desalniettemin verschijnt Maria Madenov, die ondertussen domicilie in Duitsland heeft, nog steeds op internationale concoursen. ‘Het is moeilijk te achterhalen waar de paarden precies zijn’, verklaart Bleker.

Albertine Nannings voor Hoefslag, overname zonder schriftelijke toestemming van de auteur niet toegestaan

Reacties