Beslag gelegd op manege en 60.000 euro cash

Beslag gelegd op manege en 60.000 euro cash

0 10345
manege open
foto: Jessica Pijlman

De FIOD (Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst) heeft dinsdag 28 juli beslag gelegd op een manege, een contant geldbedrag van 60.000 euro en een vakantiehuis in de provincie Zuid-Holland. Ze doorzochten drie woningen en drie bedrijfslocaties in de provincie in een strafrechtelijk onderzoek naar niet-ambtelijke omkoping, verduistering, oplichting en valsheid in geschrift.

Verbouwingen

Het onderzoek richt zich op meerdere verdachten: drie natuurlijke personen en één rechtspersoon. Twee verdachten zouden nauw betrokken zijn bij de manege in de omgeving van Rotterdam. Er wordt vermoedt dat zij via verhullende constructies verbouwingen hebben laten uitvoeren voor het pand. FIOD vermoedt dat de verdachten de opdrachtgever én de werkomschrijving aanpasten op de facturen. Daardoor kon men de privé-opdrachten als zakelijk wegschrijven.  

Aanhoudingen

Daarnaast vermoeden zij dat facturen zijn opgehoogd via een tussengeschoven onderneming, waarna vervolgens het verschil tussen de verdachten kon worden verdeeld. Deze constructie was mogelijk door samenspanning tussen twee medewerkers van de onderneming die de facturen uiteindelijk betaalden. Daardoor verdenkt men de personen van niet-ambtelijke corruptie en valsheid in geschrift.

Er zijn geen aanhoudingen verricht.

 

Bron: FIOD

Foto: Jessica Pijlman

Reacties