Beslag blijft op De Hemmelhorst liggen

Beslag blijft op De Hemmelhorst liggen

0 1708
De Hemmelhorst
De Hemmelhorst Foto: Google Streetview

De Russische Sergey Maslov heeft het kort geding dat hij had aangespannen tegen servicebedrijf Triple M verloren. Dat had vorige maand beslag laten leggen op het stallencomplex De Hemmelhorst vanwege een financiële twist.

Sergey Maslov is een van de investeerders in stal De Hemmelhorst in Borne en Triple M was het bedrijf dat namens Maslov de stal beheerde.

Familie Madenov

Stalamazone Maria Madenov en haar ouders droegen de zorg voor Madenovs paarden en Maria bracht ze daarnaast uit op wedstrijd.

Maar volgens Triple M stopte Maslovs maandelijkse betalingen nadat hij in oktober 2016 in Rusland was opgepakt op verdenking van fraude.

Omdat Triple M de kosten van de stal heeft voorgeschoten is ze in juli overgegaan op beslaglegging op het onroerend goed van De Hemmelhorst.

‘Onterecht beslag’

Onterecht, volgens Maslov en diens advocaat Mr Freerk Bleker. Zij stellen dat Maslov in een langslepend juridisch geschil zit met Dimitry Madenov, de vader van springamazone Maria. De familie Madenov zou de stal niet naar behoren hebben gerund en daarom in februari dit jaar de laan zijn uitgestuurd.

Daarnaast zou het beslag onterecht zijn omdat Stal de Hemmelhorst namelijk in het bezit is van Hemmelhorst Equestrian Centre B.V. en niet Maslov als privépersoon.

Beslag makkelijker gelegd dan opgeheven

Maar met die beweegreden ging de rechter niet mee. ‘Het is makkelijker om een beslag op iets te leggen dan om het eraf te halen’, beseft Maslovs advocaat Bleker. ‘Maar we hebben vertrouwen dat we in de bodemprocedure uiteindelijk wel in ons gelijk worden gesteld.’

Volgens Maslov hebben de Madenovs in hun vertrek twaalf sportpaarden en een vrachtwagen meegenomen van wie sindsdien ieder spoort ontbreekt. ‘Gestolen dus’, aldus Bleker.

Hemmelhorst volledig operationeel

Mr Stephan Wensing, die het pleidooi voor Triple M in de rechtbank verzorgde meldt dat zijn cliënten blij zijn, omdat ze zich anders ernstige zorgen maakten over de verhaalsmogelijkheden. ‘De rechter heeft door de zakelijke constructie van De Hemmelhorst heen geprikt en begrijpt dat Maslov erachter zit. Dit is een mooi uitgangspunt voor de bodemprocedure.’

De Hemmelhorst wordt ondertussen beheerd door andere mensen die volledig buiten de rechtszaken staan. Het beslag ligt alleen op het onroerend goed, de stal zelf is dus volledig operationeel.

Reacties