Bereden politie brengt laatste eerbetoon aan ‘Suikerklontjesvrouwtje’

Bereden politie brengt laatste eerbetoon aan ‘Suikerklontjesvrouwtje’

0 1303
Mevrouw Schouten, hier op 95-jarige leeftijd bij haar geliefde paarden van de Bereden Politie bij de Rotterdamse Kuip.

Zondagavond 17 mei is mevrouw Schouten, beter bekend als het ‘suikerklontjesvrouwtje’ op 99-jarige leeftijd in haar slaap overleden. Ze kwam al 28 jaar suikerklontjes brengen bij de paarden van de Bereden Politie tijdens de thuiswedstrijden van Feijenoord. De Bereden Politie bracht een laatste eerbetoon aan mevrouw Schouten.

Unieke vrouw

Eerder schreef de Bereden Politie “Wat zullen de ruiters en paarden haar missen. De paarden kregen altijd suikerklontjes van haar en de ruiters kregen een reep chocolade in hun handen gedrukt. Dat heeft ze 28 jaar gedaan. We hebben haar in het zonnetje gezet bij ons 100-jarig bestaan in Ahoy. En bij de reünie, ter ere van het 120-jarig bestaan van stal Rotterdam, was ze onze ere-gast. Niet alleen wij waren fan van deze unieke vrouw. Iedereen hield van haar.”

Bedankt voor alles

“Toen ze niet meer naar ons kon komen, gingen we bij haar regelmatig langs. Mooie verhalen over vroeger en altijd belangstelling voor ons, het politiewerk en met name de paarden. We zullen haar enorm missen en bedanken haar voor alles. Rust zacht!”

De laatste groet voor het suikerklontenvrouwtje.

Vandaag kwam mevrouw Schouten nog één keer naar de Kuip bij haar geliefde politiepaarden langs. De ruiters die met een ME-training bezig waren op het Voorplein brachten oma Jopie de laatste groet! ^mv

Geplaatst door Bereden Politie Nederland op Dinsdag 26 mei 2020

Bron: Bereden Politie

Reacties