Berber Bakker: “Van manegepony tot Z-dressuurpony”

Berber Bakker: “Van manegepony tot Z-dressuurpony”

Berber Bakker kocht de haflinger Flicka (v. Silberstern) over van een manege met als doel om ooit het M1 te bereiken. Nu, zeven jaar later, heeft de pony een hele transformatie ondergaan. De punten voor het Z1 zijn binnen en de combinatie is hard op weg om het sportpredicaat te behalen.

“Toen we haar net hadden en begonnen waren we met het omscholen van manegepony tot dressuurpony hadden we nooit verwacht dat we zo ver zouden komen”, steekt de amazone enthousiast van wal. “Pas toen het rijden goed ging kwamen we op het idee om wedstrjiden te gaan rijden en ondertussen hebben we de laatste winstpunten voor het Z1 binnen”.

Eenkennig

“Flicka heeft echt een transformatie ondergaan, dat is niet normaal. Ze is enorm eenkenning wat het voor mij heel leuk maakt, voor anderen iets minder”, grapt Bakker. “Ze gaat altijd voor mij door het vuur en ondanks haar leeftijd doet ze het nog top. Zolang ze het leuk vindt en het gaat zoals nu trainen we lekker door”.

Nieuwe proef

Omdat je bij de KNHS niet online Z kan starten, besloot Bakker een proef in te sturen naar Hoefslag@Home. “Op deze manier kunnen we mooi op ons niveau oefenen zodat we straks goed voorbereid weer op wedstrijd kunnen”, legt ze uit. “Bij de reguliere wedstrijden rijden we altijd dezelfde proef, dit was eindelijk een keer iets anders. Het was super leuk en creatiever dan anders. Daarnaast was het concept met een live scorebord super leuk gedaan en ook de feedback was echt top. De jury had echt tijd gestoken in het kijken naar mijn video, want op alle onderdelen heb ik tips gekregen waar ik echt iets mee kan. Zo’n oefening was echt super mooi en handig voor als we straks weer echt kunnen starten”.

Sportpredicaat

De amazone had nooit verwacht dat ze het Z zouden halen. “Ons doel was om in het M te komen, toen dat al snel lukte moesten we weer wat nieuws bedenken. Ik wilde gewoon kijken waar we zouden komen en het pakte heel goed uit. Ons doel is om nu het sportpredicaat te behalen, dat zou wel echt heel leuk zijn”.

Bakker kijkt trots terug op de afgelopen jaren. “Dat we ooit zo ver zouden komen had ik echt nooit verwacht, maar nu het eenmaal zo ver is is het alleen maar leuk. Helemaal als je ziet waar ze vandaan komt en hoe ze er nu uit ziet, ben ik echt heel blij”.

De Hoefslag@Home-wintercompetitie is afgelopen en de Hoefslag@Home Unlocked Competitie is van start gegaan. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit/ Nikki de Kerf

Reacties