Beoordeling KWPN-springhengsten in VO goed verlopen

Beoordeling KWPN-springhengsten in VO goed verlopen

Newton VDL, een zoon van Cohinoor VDL KWPN Eerste bezichtiging 2020
Newton VDL, een zoon van Cohinoor VDL

Acht dagen na de aanlevering van de hengsten voor het KWPN-voorjaarsonderzoek, zijn de 14 deelnemende springhengsten dinsdag voor het eerst officieel beoordeeld door de hengstenkeuringscommissie.

Trainbaarheid

Bij de aanlevering vorige week maandag werden de hengsten onder de eigen ruiter voorgesteld en werd er vooral op de trainbaarheid gelet. Nu ze een week door de testruiters zijn gereden kwam de hengstenkeuringscommissie opnieuw bijeen om ze te beoordelen in Ermelo. “We hebben een positief gevoel overgehouden aan de beoordeling vandaag. De hengsten laten zich over het algemeen goed rijden, pakken goed aan en zijn in goede conditie aangeleverd. Natuurlijk is het beeld bij het springen nog wat wisselend, maar dat is inherent aan het werken met jonge paarden”, vertelt voorzitter Cor Loeffen. “Het is heel hoopvol om zo van start te kunnen gaan dus we kijken uit naar de verdere ontwikkelingen de komende weken.”

Vrijwillige basis

Van de veertien deelnemende springhengsten nemen er twee op vrijwillige basis deel. De eerste beoordeling van de twaalf dressuurhengsten staat morgen op het programma. De eindpresentatie op 14 mei zal via de livestream uitgezonden worden.

Bron: KWPN

Reacties