Benefietactie ten ere Jan van Beek levert 1650 euro op

Benefietactie ten ere Jan van Beek levert 1650 euro op

0 732
Jan van Beek

Honderdzestig ruiters hebben het afgelopen weekend 1650 euro opgehaald voor de Hersenstichting. Zij deden dat ter nagedachtenis aan eventing-bondscoach Jan van Beek, die vorig jaar onverwacht overleed.

De ruiters deden mee aan verschillende crosstrainingen en oefencrosses op Crossterrein de Moeren.

Nieuw seizoen

De jaarlijkse oefencross voorafgaand aan de start van het nieuwe eventingseizoen wordt al sinds 2008 georganiseerd door de familie Peters, op Crossterein De Moeren. Jan van Beek hielp hierbij met zijn passie als instructeur eventing.

Jan van Beek was Eventingbondscoach van de Nederlandse Junioren en Young Riders, en een geliefd paardenman. Hij overleed ten gevolge van een aneurysma in de hersenen. ‘’Jan wordt enorm gemist als trainer, ruiter en vooral als persoon’’, vertelt een van de organisatoren, Miranda Snepvangers.

Benefietevenement

Om die reden besloot de organisatie om van de oefencross een benefietevenement te maken ter nagedachtenis aan Van Beek en om de opbrengst te doneren aan de Hersenstichting.

Er werd uiteindelijk 1650 euro opgehaald; dit bedrag werd op verschillende manieren ingezameld. Een deel van het inschrijfgeld ging naar het goede doel en er werd cake en ijs verkocht. Het bedrag werd aangevuld met het geld dat eerder al was opgehaald tijdens een cross in Tilburg.

De directe familie van Jan van Beek mocht de cheque zondag in ontvangst nemen.

Bron: internetbode.nl

Foto: archief

Vergelijkbare artikelen

Reacties