Ben Agterberg over zandlevering Olympische Spelen: “Ik heb een traantje weggepinkt”

Ben Agterberg over zandlevering Olympische Spelen: “Ik heb een traantje weggepinkt”

dressuur algemeen ring
foto: Remco Veurink

Eind augustus zijn de zandbodems van Ben Agterberg zijn bedrijf De Grondslag getest door de organisatie van de Olympische Spelen en twintig topruiters in Tokio. “Ik ben ontzettend blij en opgelucht”, vertelde Ben Agterberg aan het Algemeen Dagblad, nadat zijn bodems goed bevonden werden. “Dit is de kroon op mijn werk”.

Vorig jaar kreeg Agterberg te horen dat hij in principe was uitgekozen om de bodems te verzorgen in Japan. “Dat was eigenlijk al een prijs, want er waren maar zes bedrijven uitgenodigd om zich voor deze klus in te schrijven.”

“Niet slecht toch?”

Toch was het nog erg spannend. “Het testevent werd georganiseerd door de FEI en de Japanse federatie en ze nodigden daarvoor twintig hele goede ruiters uit. Ze hadden nu ook nog ‘nee’ kunnen zeggen en een andere producent de klus laten doen”.

“Je mag best weten dat ik een traantje weg heb gepinkt toen het definitief werd. Want dat hebben we niet slecht gedaan toch, voor zo’n gewoon Utrechts bedrijfje?”

Vijfduizend kuub

Inmiddels heeft Agterberg al vijfduizend kuub zand naar Tokio laten verschepen. “We leggen 8 pistes neer in Tokio. Voordat de Olympische Spelen beginnen vliegen we met onze medewerkers naar Tokio om de bodems opnieuw te prepareren. Ik denk dat ik in totaal twee maanden in Tokio ben, want de bodems blijven liggen voor de paralympics, die daarna plaatsvinden”.

De afgelopen weken hebben Ben Agterberg en echtgenote Conny hun ogen uitgekeken in Tokio. “Alles is tot in de details geregeld. De infrastructuur bijvoorbeeld is nu, één jaar voor aanvang, al voor 90% gereed. Dat is uniek”.

 

Bron: Algemeen Dagblad

Foto: Remco Veurink

Reacties