Bella Rose maakt wereldbekerdebuut in Stuttgart

Bella Rose maakt wereldbekerdebuut in Stuttgart

0 588
Isabell Werth - Bella Rose
Isabell Werth en Bella Rose op de Wereldruiterspelen in Tryon © DigiShots

Bella Rose (v. Belissimo), de topmerrie van Isabell Werth, maakt dit weekend haar wereldbekerdebuut in Stuttgart. De combinatie won de wedstrijd in Stuttgart, toen nog geen Wereldbeker, ook al in 2014.

Laatste wedstrijd Bella Rose

Stuttgart 2014 was de laatste wedstrijd van Bella Rose voor bijna vier jaar. De merrie raakte langdurig geblesseerd en lang werd gevreesd dat Stuttgart haar laatste wedstrijd was geweest. De combinatie won toen zowel de Grand Prix als de Special. In de Special zetten ze een nieuw persoonlijk record neer van 81,941%, wat ze op de Wereldruiterspelen in Tryon verbraken met ruim 86%.

Titelverdediger

Werth schreef met Bella Rose zeventien internationale overwinningen op haar naam. Sinds hun rentree in juli op CDI Fritzens-Schindlhof is de combinatie ongeslagen. De merrie liep echter nog nooit een wereldbekerwedstrijd. Werth is titelverdediger, ze won de Wereldbeker in 2017 en 2018 met Weihegold. Daardoor kan ze zich eenvoudig plaatsen voor de finale in Gothenburg: twee starts in wereldbekerkwalificaties op één paard is voldoende.

Bron: Dressage-news

Reacties