België: paard met hamer doodgeslagen

België: paard met hamer doodgeslagen

Een jongeman uit Flémalle, in de Belgische provincie Luik, heeft zijn paard dood teruggevonden in de weide. Het dier is volgens de dierenarts doodgeslagen met een hamer.

Zwaar toegetakeld

De 17-jarige Loïc, de eigenaar van het paard, ging vorige week donderdag even kijken bij zijn 17-jarige merrie Quartzy. Toen hij bij de weide kwam, zag hij dat het dier zwaar toegetakeld op de grond lag. De merrie gaf helaas geen teken van leven meer.  Hij belde zijn dierenarts nog, maar er kon geen hulp meer baten.

Uit een autopsie in de dierenkliniek van de universiteit van Luik bleek dat het paard met zware hamerslagen om het leven was gebracht. De onderzoekende dierenartsen stelden bij Quartzy verschillende breuken en interne bloedingen vast.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Loïc zoiets meemaakt. Twee jaar geleden vielen onbekenden al een ander paard van de jongeman aan. Toen had niemand iets gezien.

Loïc hoopt dat de dader of daders nu wel gevonden worden. Hij heeft op sociale media een oproep naar getuigen gedaan en waarschuwt meteen ook andere paardeneigenaars.

Reacties