Belastingdienst zit achter George van Britt Dekker aan

Belastingdienst zit achter George van Britt Dekker aan

George
Britt Dekker - George Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots

Britt Dekker en John de Mol liggen in de clinch met de Belastingdienst over George, die voor €400.000 werd aangeschaft voor Britt. Britt kreeg George levenslang in bruikleen in ruil voor het maken van vier programma’s voor Talpa.

Bruikleen

In het NPO3-programma Media Inside vertelde Britt zondag over de kwestie. George was Britt haar droompaard, die ze heel graag wilde hebben. Er werd zelfs een tv-programma over gemaakt, over hoe George uiteindelijk vanuit Spanje bij Britt kwam. Ze heeft hem dus niet in eigendom, maar in bruikleen gekregen van Talpa. “Anders kwam de Belastingdienst achter mij aan en moest ik belasting betalen erover, omdat ik uitbetaald word in natura”, aldus Britt.

Droompaard

Bij Media Inside, vertelde Britt over de constructie. “We hebben een contract gemaakt dat ik levenslang over George beslis. Niet dat hij me zou chanteren, maar anders is het zo van: Hé, je hebt nu vier programma’s gedaan.. Belastingtechnisch moest hij op naam van Talpa staan. John de Mol heeft mij mijn droompaard gegeven die ik zelf nooit had kunnen kopen. Ik heb er vier programma’s voor gemaakt. Het was eigenlijk gewoon Middeleeuwse ruilhandel. Ik kreeg een paard, ik maakte programma’s en niet meer en niet minder. Ik heb het als heel prettig ervaren.”

De Belastingdienst is nu in deze constructie gedoken en volgens Britt zijn er megaproblemen, waar ze verder niet op in gaat.

Bron: Media Inside/ Media Courant

Reacties