Bekijk de proef van Charlotte Dujardin en Florentina VI live

Bekijk de proef van Charlotte Dujardin en Florentina VI live

0 1586

Charlotte Dujardin komt vandaag aan de start van de NAF Five Star Winter Dressage Championships in Gloucestershire. Ze zadelt voor de Advanced Medium Gold-klasse haar merrie Florentina VI en je kunt haar proef live bekijken.

De 7-jarige schimmelmerrie is een dochter van Vivaldi uit een Rubels merrie. Vorig jaar werd een hengstveulen van Florentina VI geboren, uit een draagmerrie. Voor het vaderschap tekende Negro, die ook weer de vader is van Charlotte’s toppaard Valegro.

Met Florentina VI schreef Dujardin in 2015 het nationale kampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden op naam.

Vrijdag werd de drievoudig olympisch kampioene nog derde in Gloucestershire. Haar proef met de 6 jaar oude Negro-merrie River Rise Nisa in de Novice Gold-klasse (M1) werd beloond met 71.55 procent.

Voor zondag staat nog een wedstrijd in de Medium Gold-klasse op het programma. Dan start Dujardin de 7-jarige Brioso II (v Benetton Dream). De merrie was volgens de amazone een ‘koopje’. Ze werd aangeschaft nadat ze werd gespot door Carl Hesters voormalige groom Caroline Dawson.

‘Op de dag dat ze Brioso gingen ophalen wilde Carls vrachtwagen niet starten’, vertelde Dujardin destijds aan Horse & Hound. ‘Hij leende de mijne met een enorme foto van mij op de zijkant. Pas toen realiseerden de verkopers zich waar Brioso terecht zou komen.’

De startlijsten van de Winter Dressage Championships bekijk je hier.

Dujardin en Florentina VI rijden om 15.05 uur, Nederlandse tijd, de ring binnen.

De live-stream bekijk je hier.

Foto: DigiShots

Reacties