Bejaarde shetlander van 75-jarige eigenaar vermist: “Zonder speciaal voer gaat hij dood”

Bejaarde shetlander van 75-jarige eigenaar vermist: “Zonder speciaal voer gaat hij dood”

0 7467
shetlandpony
Archieffoto © DigiShots

Hans Hendrikx uit Lierop trof afgelopen maandag een leeg weiland aan toen hij bij zijn shetlandpony Enterprise wilde gaan kijken. Omdat het slot opengebroken was, denk de fokker dat activisten zonder verstand van zaken zijn pony hebben meegenomen.

Enterprise van de Veldhoeve is nu 31 jaar en mocht bij Hendrikx genieten van zijn laatste jaren. Voorheen was hij een dekhengst en zorgde hij voor vele nakomelingen. “Mijn vrouw en ik hebben hem 25 jaar gehad. Hij heeft zoveel succes gehad, we zijn er zuinig op”, legt de fokker uit. Hoewel de pony al jaren met pensioen is, wil Hendrikx voor Enterprise zorgen totdat het niet meer kan. “Hem ergens anders heen brengen op zijn oude dag, misschien wel naar een plek waar hij zou verpieteren, dat wilden we absoluut niet”.

Artrose

Door het warme weer in februari is de pony gaan verharen, daarbij heeft hij artrose waardoor lopen moeilijk gaat. Ook stond hij alleen in het weiland. “Hij krijgt speciaal voer, omdat hij zo oud is. Dat eet hij heel langzaam op, een hele dag doet hij erover. Als er andere merries of hengsten bij hem staan, zijn die hem te snel af. Dan krijgt hij te weinig en de anderen te veel”, legt Hendrikx uit. “Maar 50 meter verderop staan onze andere pony’s. Hij kan ze horen en ruiken”.

Vanwege bovenstaande punten hebben onwetende voorbijgangers al eerder de politie ingeschakeld, daarom denkt de fokker dat activisten zijn pony hebben. “Zonder goed voer is hij binnen een paar dagen dood. Dan vraag ik me af: ben je nu een dier aan het beschermen of doe je precies het tegenovergestelde?” Bovendien zal geen enkele handelaar het dier willen kopen, zonder paspoort en stamboekpapieren, weet Hendrikx. De politie besteedt uitgebreid aandacht aan de diefstal en de dierenartsen in de omgeving zijn op de hoogte gebracht. “Ik verwacht dat de grond onder de voeten van de dieven te heet wordt en dat ze hem terugbrengen. Dat hij er ineens weer staat”.

Bron: Omroep Brabant

Foto: DigiShots

Reacties