Bejaarde Bietje is het Leukste Oude Paard

Bejaarde Bietje is het Leukste Oude Paard

0 996
paard algemeen hoofd

De 28-jarige Bietje, die in 2017 door de Dierenbescherming in verwaarloosde toestand werd weggehaald uit een garagebox, is uitgeroepen tot het Leukste Oude Paard. De winnaar werd gekozen door een jury uit vijf finalisten die van het publiek de meeste stemmen kregen.

Bietje slijt haar oude dag met soortgenoten op de Nobele Hoeve, een stichting in Strijbeek met als doel: ‘het creëren van bewustwording op het gebied van welzijn van mens en dier, milieu en duurzaamheid’.

Online stemronde

In maart begon voor het vierde jaar op rij de zoektocht naar het Leukste Oude Paard, een verkiezing georganiseerd door onder meer de Stichting De Paardenkamp. Tijdens de online stemronde werden 452 paarden van 20 jaar of ouder aangemeld, waarbij ruim 27.000 mensen hun stem uitbrachten op hun favoriet.

Naar aanleiding daarvan werd een top-5 samengesteld. Een jury koos hieruit de winnaar. De juryleden lieten zaken als welzijn, verzorging en het verhaal achter het paard meewegen in het eindoordeel.

Adel 357

Op de tweede plaats eindigde de 26-jarige Friese dekhengst Adel 357 uit Belgisch Limburg. Hij liep op hoog niveau in de paardensport mee en ziet er volgens één van de juryleden uit ‘alsof hij morgen op concours gaat’.

Shetlandpony Swieber

De derde prijs gaat naar Shetlandpony Swieber, die de leeftijd van 38 jaar bereikt heeft. Swieber brengt haar dagen door op een bekend vakantiepark in Drenthe, waar ze een trouwe schare jonge fans heeft die haar borstelen en met haar gaan wandelen.

Winnaar Bietje krijgt onder meer een fotoshoot van paardenfotografe Nikki de Kerf.

Bron: KNHS / hetleuksteoudepaard.nl

Archieffoto: Remco Veurink

Reacties