British Equestrian Federation roept ruiters op niet te gaan rijden

British Equestrian Federation roept ruiters op niet te gaan rijden

0 3290
ruiter paard algemeen
Foto: Shutterstock

De British Equestrian Federation (BEF) roept ruiters op niet te gaan rijden, zodat er geen extra last op de schouders van de nooddiensten komt. Dit meldt Horse & Hound. De oproep om niet te rijden doet de organisatie in verband met de coronapandemie, waar de nooddiensten op dit moment erg druk mee zijn.

Geen beperkingen

De update van 27 maart gaat verder dan het eerder gegeven advies om alle georganiseerde paardenevenementen stop te zetten. De BEF raadt op dit moment ook aan om niet op buitenrit te gaan. Hoewel de Britse regering geen beperkingen heeft opgelegd rondom paardrijden, dringt de organisatie er op aan om in te schatten welke risico’s essentieel zijn en dus niet te rijden.

Grotere last

Het statement van de BEF luidt: “De nooddiensten en zorg werken op dit moment met volle capaciteit aan het bestrijden van het coronavirus. Als gemeenschap moeten wij zorgen dat wij die last niet groter maken. Als je er toch voor kiest om te rijden, dan raden we sterk aan om zo min mogelijk risico te nemen en om op eigen grond te blijven.”

Essentiële diensten

De Britse vereniging van dierenartsen en die van hoefsmeden maken zich op dit moment sterk voor hun beroep, dat volgens hen ook beoefend moet blijven bij een lockdown. Op 23 maart kondigde de Britse overheid aan dat al het routinewerk gestopt moest worden. Wel zijn de dierenartsen en hoefsmeden 24 uur per dag bereikbaar voor noodgevallen. Hierdoor kunnen zij essentiële diensten verlenen, natuurlijk met in acht neming van de huidige maatregelen van de overheid.

Bron: Horse & Hound

Foto: Shutterstock

Reacties