Beezie Maddens Darry Lou verkocht

Beezie Maddens Darry Lou verkocht

Elizabeth Madden - Darry Lou
Elizabeth Madden - Darry Lou CHIO Aachen 2017 © DigiShots

Beezie Maddens toppaard Darry Lou is verkocht. De hengst vertrekt naar naar Evergate Stables, waar hij onder het zadel komt van Jennifer Gates, dochter van de schatrijke Microsoft oprichter Bill Gates.

De door Roelof Bril gefokte hengst was sinds 2017  succesvol op Grand-Prix-niveau onder de Amerikaanse Madden.

“Het is met gemengde gevoelens dat John Madden Sales en Mevr. Abigail Wexner de verkoop van Darry Lou bekendmaken”,  laat Madden weten.

Olympische Spelen

Reden van de verkoop is onder meer het uitstellen van de Olympische Spelen tot 2021, aldus Madden. Afspraak was immers dat ze de voshengst tot de spelen van 2020 mocht blijven rijden.

“Ik heb veel geluk gehad dat ik Darry Lou in mijn leven heb gehad”,  aldus Madden. “De geweldige momenten die we samen hadden zal ik altijd koesteren. Ik kan Abigail Wexner niet genoeg bedanken dat ze dit mogelijk heeft gemaakt. Ik denk dat Jennifer en Darry Lou een geweldig combinatie zullen zijn en ik kijk ernaar uit om te zien wat ze samen kunnen bereiken.”

Zin om aan de slag te gaan

Jennifer Gates laat weten dat ze Madden en Darry Lou al lange tijd bewondert. “Hoewel het jammer is dat we hen dit jaar niet op de Olympische Spelen gaan zien, kijk ik ernaar uit om met Darry Lou thuis aan de slag te gaan.”

De amazone dankt vervolgens onder meer haar coach Harrie Smolders voor het mede-mogelijk maken van de aankoop van de zoon van Tangelo van de Zuuthoeve.

In Wellington sprong Madden met de 12-jarige hengst in de eerste maanden van dit jaar nog een behoorlijke som prijzengeld bij elkaar. In september wonnen ze de Grand Prix van Calgary. Voordat Madden plaatsnam in het zadel, reed de Mexicaan Alberto Aldana de KWPN-er.

Darry Lou werd eerder dit jaar nog uitgeroepen tot International Horse of the Year.

Bron: Beezie Madden / John Madden Sales, Inc / Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties