Beerbaum en Chaman winnaars Saut Hermès Parijs

Beerbaum en Chaman winnaars Saut Hermès Parijs

0 7
Chaman
Ludger Beerbaum en Chaman

Ludger Beerbaum heeft op ouderwetse wijze de concurrentie de hielen laten zien. De Duitser won de Grote Prijs van Saut Hermès Parijs met de KWPN-hengst Chaman (v. Baloubet du Rouet), goed voor 66.000 euro aan prijzengeld.

Op het eind van de rit werd het wel nog even zweten voor de bijna 50-jarige Duitser onder het glas van het Grand Palais . De achttienjarige Amerikaanse Reed Kessler kwam met de BWP-merrie Cylana (v. Skippy II) als laatste starter in de barrage nog dicht in de buurt, maar bleef met een eindtijd van 38,53 seconden op drie tienden steken van de winst. Voor haar restte 40.000 euro.
De Zweed Rolf-Göran Bengtsson werd derde met de Holsteinse hengst Quintero (v. Quantum), Meredith Michaels maakte het feest voor de familie Beerbaum compleet door met Bella Donna (v. Baldini II) als vierde en laatste combinatie tweemaal de nul te houden.

Liefst veertien combinaties kwamen in de barrage terecht. Hieronder Gerco Schröder voor Nederland. Dit keer niet met London of New Orleans, maar met derde paard Seoul (v. Thunder van de Zuuthoeve). In de barrage wist Schröder zijn ongekende reeks van vijftien omlopen op rij zonder springfout in vijfsterren hoofdrubrieken niet voort te zetten en liep tegen acht strafpunten aan. Meer dan plek twaalf zat er dit keer niet in. Schröder: ‘Het was de eerste keer dat ik met Seoul een vijfsterren Grote Prijs sprong. Ondanks de veertien nullers was het een serieuze proef, wel eentje die fijn liep met Seoul en daarom ben ik daar blij mee. In de barrage wilde ik het zeker proberen om Beerbaum te verslaan, maar we kregen al vroeg een fout en kort daarna weer een, zodat ik besloot de laatste lijn wat gas terug te nemen.’ Uit de woorden van Schröder is verder op te maken dat hij voorlopig de beschikking zal houden over Seoul, de voormalige topper van Wout-Jan van der Schans.

Schröder, op dit moment tweede op de wereldranglijst, erkent ook dat hij met een schuin oog kijkt naar de ranking en dus naar concurrent Ahlmann. ‘Ik zou het heel mooi vinden als het lukt om eerste van de wereld te worden, ik ga er echter niet mijn hele plan op aanpassen. Natuurlijk had ik hier London kunnen rijden met het oog op de punten, maar dat werkt zo uiteindelijk niet.’
Schröder verloor vandaag wat rankingpunten aangezien hij vorig jaar nog vijfde werd met California, die dit jaar onder Sjeik Al Thani uit Qatar 24ste werd met een balk. Positief voor Schröder is wel dat Ahlmann nog meer punten verloor. De Duitser was vorig jaar tweede met Taloubet Z en kwam met hetzelfde paard nu niet verder dan plek 27.

Tweede Nederlander Marc Houtzager bleef vandaag steken in het basisparcours. De vier strafpunten brachten hem en Sterrehof’s Opium (v. Polydor) naar plek 21. Teleurstellend was het optreden van de Olympische kampioenen. Voor Steve Guerdat en Nino des Buissonnets (v. Kannan) zat er na dertien strafpunten niet meer in dan de een na laatste plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Hoefslag

 

Reacties