Bauke K en Alive S. van de Sprong winnen Friesian Talent Cup

Bauke K en Alive S. van de Sprong winnen Friesian Talent Cup

Fleur van Kempen - Alive S van de Sprong KFPS Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

Vanochtend vond op de KFPS Hengstenkeuring de Friesian Talent Cup plaats. Bij de merries ging de overwinning naar Alive S. van de Sprong. In de rubriek voor hengsten en ruinen neemt Bauke K de overwinning mee naar huis.

Merries

“Een ongekend hoog niveau”, omschreef jury Kim Jacobi de kwaliteit van de merries. Samen met juryleden Hergen van Hall en Johan Hammink maakte ze Alive S. van de Sprong (v.Beart 411), gereden door Fleur van Kempen, kampioen. Alive imponeerde in lichtvoetigheid en kreeg zelfs een 9,5 voor de galop. De reservetitel ging naar Chrystal Jede (Alwin 469), die met Susan Wind veel indruk maakte met een fraai front en veel lossigheid in het lijf.

Terwijl Yvette Raquelle Pen de wisseltrofee van Yersie C. (v.Hessel 480), de winnaar van vorig jaar inleverde, kwam Chrystal Jede (Alwin 469) als eerste in de ring. De merrie, gefokt en in eigendom van Stal Jede, kreeg een succesvolle ruiterwissel. Waarna ze de halve finale in Balkbrug overtuigend met Susan Wind wist te winnen. Ook in Leeuwarden zweefde ze door de baan met veel front en fraai bergop. In de halve finale kwam Alive S. op de tweede plaats, dus het was al snel duidelijk dat het tussen Alive en Chrystal Jede zou gaan. Alive S, gefokt door Anita van Kempen en in eigendom en gereden door haar dochter Fleur van Kempen, liep lekker door het lijf, liet zien vlot te kunnen schakelen en maakte het verschil in de galop. De derde plaats was voor Berber T. van ‘e Boppelannen (v.Tsjalle 454), gereden door Heleen de Haas. De merrie gefokt en in eigendom van de familie Tjeerdsma viel ook op door haar souplesse en gemakkelijke draf.

Marijke Boelen – Bauke K
KFPS Hengstenkeuring 2019
© DigiShots

Ruinen en hengsten

“Kippenvel van deze excellente draf”, zo omschreef de jury Bauke K (v.Fabe 348) die met Marijke Boelen de overwinning op zijn naam schreef. Bauke K, in eigendom van Stal Wijbenga, kreeg dan ook een 10 voor draf. “Een zeer getalenteerd paard en een duidelijke winnaar”, oordeelde de jury. Bauke K is gefokt door de familie Kruis in Heeg, hij kreeg vijf punten meer dan de nummer twee. Beant fan de Lege Geaën (v.Hessel 480) met Rianne Kooistra kreeg het zilver. Beant heeft een mooie zelfhouding in draf, iets waar de jury -naast zuiverheid en takt- veel belang aan hechtte. “Een sterk en stoer paard met een mooie actieve stap”, zo luidde de toelichting op Beant. Op de derde plaats eindigde Arne fan Wylgster Pragt (v.Jehannes 484), die gereden werd door Leonie Evink. “Een paard met een lichtvoetige techniek, veel ruimte en met een goede instelling.”

Bron: Phryso

Reacties