Bas Moerings: “Beter kan eigenlijk niet!”

Bas Moerings: “Beter kan eigenlijk niet!”

Bas Moerings - Ipsthar KWPN
Bas Moerings - Ipsthar KWPN Kampioenschappen 2019 © DigiShots

“Twee keer de Hengstencompetitie winnen en twee keer de Blom Cup, beter kan eigenlijk niet!,” reageert Bas Moerings na zijn zege in Ermelo. Zijn KWPN-goedgekeurde hengst Ipsthar (v Denzel v’t Meulenhof) was tijdens de KWPN Kampioenschappen de beste bij de 6-jarige paarden.

Eerder op donderdag was Moerings ook al succesvol bij de 5-jarigen. Hij werd toen tweede met Jesther, net als Ipsthar uit de Esther-stam.

Razendsnelle barrage

Moerings reed met Ipsthar een razendsnelle barrage die goed was voor de eindoverwinning. De tweede plek kwam in handen van Rob Heijligers en I.Wellie R 58 (v Dexter). De derde plek was voor Michael Greeve en Indigo-Light (v Zirocco Blue).

“Ik ben hier echt heel blij mee”, reageert Bas Moerings. “Ook over de tweede plek van Jesther was ik al heel tevreden, die heeft iets minder kilometers op de teller. Deze overwinning met Ipsthar is echt heel mooi.”

Vierjarige paarden

Bij de 4-jarige paarden ging de winst naar de KWPN-goedgekeurde Kaiden (v Chaman). Onder Bart Lips kreeg de hengst een 8,8 voor het springen en een 9 voor het gaan tussen de hindernissen.​ Gilbert Böckmann en Hester Klompmaker beoordeelden de vierjarige paarden.

De eveneens KWPN-goedgekeurde hengst Kallas (v Dallas VDL) eindigde onder het zadel van Max van de Pol als tweede, Marco Sas werd met King Blue (v Zirocco Blue) derde.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

“Ik heb dit paard nog niet vaak mee op wedstrijd gehad,” reageert Bart Lips. “Gisteren kreeg ik een foutje, dat was jammer want hij sprong wel heel goed. Vandaag nieuwe ronde, nieuwe kansen en hij sprong op het voorterrein al heel fijn. In de ring was hij fijn te rijden en sprong hij echt naar mijn zin. Ik ben heel tevreden over dit kampioenschap en blij dat ik hem van de eigenaar mag rijden.”

De KWPN Kampioenschappen zijn live te volgen via de gratis livestream op KWPN.tv.

Het volledige programma vind je hier.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties