Bart Bles drie seconde sneller tijdens Grote Prijs IICH Groningen

Bart Bles drie seconde sneller tijdens Grote Prijs IICH Groningen

Niels Bruynseels - Israel van de Dennehoeve FEI European Championships Aachen 2015 © DigiShots

Bart Bles bleef met Israel v/d Dennehoeve zijn concurrentie met maar liefst 3 seconde voor in de Grote prijs tijdens Indoor Groningen.

Ruim twee weken stond Zuidbroek in het teken van de paardensport, die werd afgesloten met de Grote Prijs. 51 combinaties bezorgden de volle tribunes een spannende wedstrijd. Acht combinaties bleven foutloos in het door Marinus Vos gebouwde parcours.

Drie seconde sneller

Met een snelle en foutloze rit leek Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obelensky) lange tijd de winnaar. Laatste starter, Bart Bles met de groot galopperende Israel v/d Dennehoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve), bracht daar nog verandering in. Met een tijd drie seconde sneller dan Schröder, bleef hij onverslaanbaar in de Grote Prijs van Groningen.

Israel v/d Dennehoeve stond zes jaar lang bij de Belgische Niels Bruynseels op stal, waar de merrie tot en met 1.60m niveau sprong. Sinds augustus vorig jaar staat zij op stal bij Bart Bles.

Sabrina van Rijswijk en Jur Vrieling

Jur Vrieling reed voor eigen publiek naar de vierde plaats met KM Chalcedon. Zij zijn nog niet lang een combinatie. Sabrina van Rijswijk eindigde op de derde plaats, als enige amazone in de top vijf.

Zie hier de volledige uitslag van de Grote Prijs.

 

Bron: KNHS / Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties