Morgan Barbancon verliest schoolmaster Cinque Cento

Morgan Barbancon verliest schoolmaster Cinque Cento

Barbancon
Morgan Barbancon Mestre © DigiShots

Cinque Cento (v. Cambridge), het paard waarmee Morgan Barbancon de kneepjes van het vak leerde, is overleden. Dat meldt Eurodressage. Cinque Cento werd 23 jaar oud.

Onder Kittel internationaal

Holsteiner Cinque Cento was van de Zwitser Samuel Schatzmann en werd in 2005 kort gereden door Lisa Wilcox. In 2006 kreeg hij Patrik Kittel in het zadel. Kittel bracht hem uit op nationaal niveau en een keertje op internationaal niveau. In 2007 werd Cinque Cento verkocht aan het Koreaanse Samsung Team.

Olympische Spelen in 2008

In 2007 en 2008 bracht de Koreaan Jun-Sang Choi hem uit. De combinatie startte op de Olympische Spelen in Hong Kong 2008, waar ze 45ste eindigden. Morgan Barbancon kocht Cinque Cento in 2009.

Tot op Grand Prix-niveau met Barbancon

Barbancon bracht Cinque Cento uit in de Lichte Tour in 2009 en reed hem op CDI’s als de Sunshine Tour, Addington en Saumur. Ze reed hem in 2011 ook op Grand Prix-niveau in Nederland, voor hij met pensioen ging.

‘Cinque Cento was mijn eerste Grand Prix-paard’

‘Hij genoot van zijn pensioen bij ons en amuseerde zich met Ahorn, Mr. Q en Nelson’, vertelt Barbancon aan Eurodressage. ‘Hij was heel bijzonder voor me, omdat hij mijn eerste Grand Prix-paard was. Hij was supercool. Hij leerde me om van onze sport te houden, op een hoger niveau. Ik reed met hem mijn eerste pasjes piaffe en wissels om de pas.’

Cinque Cento spendeerde zijn pensioen in goede gezondheid, op de weide bij Stal Korenbloem in Weert. Hij stierf een natuurlijke dood, wellicht door een hartaanval.

Bron: Eurodressage

Foto: DigiShots

Reacties