Badminton: Townend tweede achter Jonelle Price

Badminton: Townend tweede achter Jonelle Price

Eventing
Foto: Remco Veurink

Oliver Townend heeft een goede week. Eerder deze week werd bekend dat hij de nieuwe leider is van de wereldranglijst eventing. Daarnaast staat de Britse momenteel op de tweede plaats na de cross-country van de Badminton Horse Trials.

Oliver Townend

Na een prachtige score voor zijn dressuurproef ging Townend vandaag als favoriet van start in de cross-country. Oliver Townend blijft weliswaar aan de top met 28,0 strafpunten (waarvan 7,2 extra die hij opliep in de cross country voor tijd), maar de Nieuw-Zeelandse Jonelle Price en Classic Moet klommen vandaag naar de eerste plaats na een bijna feilloze cross. Price telt bij haar resultaat van gisteren, 27,6 strafpunten, slechts 0,4 punten voor tijdsoverschrijding vandaag in de cross Zij gaat nu aan de leiding omdat bij een ex aequo na de cross country degene die de optimale tijd van het parcours het dichtst benadert bovenaan wordt geplaatst.

Derde en vierde plaats

Op dit moment staat de Britse Rosalind Canter op een derde plaats, net als gisteren. Met haar paard Allstar B staat zij nu op 30,3 strafpunten. Michael Jung is opgeklommen naar de vierde plaats.

Morgen staat het springen op het programma.

Klik hier voor de ranking na de cross country.

Bron: Badminton Horse Trials / Foto: Remco Veurink

Reacties