Badminton: Ingrid Klimke aan de leiding na cross

Badminton: Ingrid Klimke aan de leiding na cross

Ingrid Klimke badminton horse trials
Ingrid Klimke (GER) Horseware Hale Bob OLD - Cross Country - Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials - Badminton, Gloucestershire, United Kingdom - 06 May 2017
Olympisch Zilveren medaille winnares Ingrid Klimke en haar Horseware Hale Bob gaan aan de leiding in Badminton na een spetterende cross country. Alice Naber Lozeman staat als beste Nederlandse op een 39e plaats in het tussenklassement.

Michael Jung

Ingrid Klimke heeft een kleine voorsprong van 0,4 op de nummer twee, Michael Jung en zijn Biosthetique Sam, die ook na de dressuur de tweede plaats al innam. ‘Ik liep de cross met Andrew (Nicholson, red) en ik zag Michi (Michael Jung, red) rijden. Ik kon alleen maar hopen het zo goed te doen als hem. Het was een moeilijke cross, en ik had zeker onderweg geen tijd om te zwaaien naar het publiek, maar Bobby ging ervoor en het was een genot om hem rond te rijden’, vertelt Klimke na afloop.

Andrew Nicholson

De derde plaats gaat op dit moment naar Andrew Nicholson. De cross van Eric Winter bleek zo selectief als dat op voorhand werd verwacht. Leider van de dressuur Christopher Burton met Graf Liberty had een verrassende weigering op hindernis 15 en met Jonty Evans (derde plaats na de dressuur) liep het mis op hindernis 21. ‘Deze sport gaat op de eerste plaats om het vertrouwen. Ik maakte een fout, en die werd duur betaald, maar ik ga met een goed gevoel naar huis en ga voor revanch tijdens de Europese Kampioenschappen’, aldus een strijdlustige Evans.

Karin Donckers

Belgische amazone Karin Donckers stond na de dressuur op een beloftevolle vierde plaats, maar kon de cross door weigeringen haar cross niet uit rijden. Dat overkwam ook Bettina Hoy die na de dressuur op een knappe tiende plaats stond, maar nu dus uit de uitslag verdwijnt.

Thuispubliek

In totaal waren er 32 foutloze rondes, en 49 combinaties (van de 81 starters) behaalden de finish. Slechts twee bleven binnen de tijd van 11 minuten en 34 seconden. Michael Jung en Tim Price (Nieuw Zeeland). Voor het Engelse thuispubliek verliep de cross teleurstellend, ook al maakten mooie foutloze ritten van Ros Canter met Allstar B en hoefsmid Alexander Bragg met Zagreb een hoop goed. Deze Britse ruiters staan op een respectievelijk zesde en achtste plaats in de tussenstand.

Spannend

Morgen belooft een super spannende ontknoping. Met de nummers één tot en met drie dicht bij elkaar in de tussenstand is er nog van alles mogelijk. Het springen begint om 12.30 uur (Nederlandse tijd).

 De tussenstand

Bron: FEI / Hoefslag
Foto: FEI

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 19)

Reacties