Bachmann Andersen en Don Olymbrio blijven scoren: “Ik kan plannen hoe ik...

Bachmann Andersen en Don Olymbrio blijven scoren: “Ik kan plannen hoe ik hem rijd.”

Don Olymbrio
Daniel Bachmann Andersen - Blue Hors Don Olymbrio Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

Daniel Bachmann Andersen en de KWPN-erkende hengst Blue Hors Don Olymbrio (v. Jazz) blijven maar scoren. Het duo won dit weekend zowel de Grand Prix als de Special op het CDI4* in het Deense Uggerhalne. Met een score van 77,652% in de Grand Prix en 78,809% leverden Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Don Olymbrio  een grote bijdrage aan de overwinning van Denemarken in de Nations Cup.

Ontspannen

“Dit weekend ging echt heel goed”, begint Daniel Bachmann Andersen. “De Grand Prix was heel ontspannen, ik heb niet te veel druk op Don Olymbrio gezet. Ik wilde dat hij een safe proef liep, de rest van ons team had ook al goed gepresteerd. In de Special kregen we veel concurrentie van de Zweedse amazones, dus besloot ik wat extra van Don Olymbrio te vragen. Ik heb hem iets scherper gemaakt en hij liep echt heel erg goed. Dat kwam ook omdat hij de eerste proef zo ontspannen gelopen had.”

Plannen

“Ik ben echt superblij met dit resultaat, het is de hoogste score die ik ooit heb gereden in de Special. Don Olymbrio wordt nu echt sterker en ik kan hem precies rijden zoals ik wil. Als ik hem wat scherper wil dan kan dat, en als ik minder wil dan kan dat ook. Ik kan nu precies plannen hoe ik wil rijden en dat is heel fijn.”

EK Rotterdam

Over twee weken loopt Don Olymbrio op de Deense Kampioenschappen. Bachmann Andersen hoopt dat hij in het team zit voor Aken en daarna kijkt hij wel weer verder. “Ik heb natuurlijk ook Blue Hors Zack om een gooi te doen naar een teamplek voor het EK, ze doen het allebei heel goed. We zullen zien wie de beste is wanneer Rotterdam dichterbij komt, zal ik het paard meenemen die er het meest klaar voor is. Het is echt heel fijn om meerdere paarden op dit niveau te hebben.”

Bron: KWPN

Reacties