Axel Verlooy koopt Aganix du Seigneur-zoon voor 150.000 euro

Axel Verlooy koopt Aganix du Seigneur-zoon voor 150.000 euro

Jos Lansink - Aganix du Seigneur CSI Eindhoven 2015 © DigiShots

Axel Verlooy van EuroHorse heeft Artist van den Driehoek Z gekocht voor 150.000 euro. De 2,5-jarige zoon van Aganix du Seigneur verhuist naar Grobbendonk na een lang biedduel. De hengst werd gisteren ook geselecteerd voor de derde fase van de BWP-hengstenkeuring.

Aan galop.be liet de werkgever van Harrie Smolders en Jos Verlooy al weten dat de jonge hengst naast Emerald en Nixon zal komen te staan. Dat Verlooy Artist van den Driehoek Z graag op stal wilde, is niet verwonderlijk. In de stamboom van de hengst vinden we zeer getalenteerde paarden terug.

Vader Aganix du Seigneur

Vader Aganix du Seigneur is een zoon van Ogano Sitte en dus een kleinzoon van de legendarische Darco. Aganix du Seigneur verdiende zijn strepen onder Jos Lansink. Lansink bracht de voshengst uit tot op het hoogste niveau. Aganix zou zijn nummer een worden. De combinatie was goed op dreef in het voorjaar van 2015 en werd geselecteerd voor de Nations Cup in 2015. Toen sloeg het noodlot toe. Aganix du Seigneur moest geblesseerd een punt zetten achter zijn sportieve carrière. Stoeterij Zangersheide volgde de hengst al langer. Zij namen de hengst over van eigenaren Jos Lansink en Luc Henry.

Aan moeders kant: Quasimodo van de Molendreef

De moeder van Artist van den Driehoek Z is een dochter van Quasimodo van de Molendreef (°1993, Heartbreaker x Lys de Darmen). Quasimodo was internationaal succesvol onder David Jobertie en Jaime Azcarraga. Hij sprong op GP-niveau en behaalde verschillende internationale overwinningen en ereplaatsen. Quasimodo moest door een blessure zijn sportieve carrière stopzetten, maar ook in de fokkerij presteert hij uitmuntend: zijn bekendste nakomeling is de gepensioneerde Hello Sanctos, de topper van Scott Brash. Een andere zoon, de inmiddels overleden Comte d’Arsouilles, sprong op de Olympische Spelen mee met Alexandr Onischenko.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

 

 

 

Reacties