Axel Verlooy: ‘We hebben niets aan het toeval overgelaten’

Axel Verlooy: ‘We hebben niets aan het toeval overgelaten’

Harrie Smolders - Don VHP Z
Harrie Smolders - Don VHP Z FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Euro Horse heeft voor de toppaarden van Harrie Smolders en Jos Verlooy heel bewust een lange rustpauze ingelast. “We willen beide paarden in supervorm op het EK van start kunnen laten gaan”, legt Axel Verlooy van Euro Horse uit.

“Uiteraard moeten wij de beslissing van de chef d’équipes afwachten en respecteren om te weten te komen of Jos en Harrie naar het EK zullen mogen. Maar wij hebben niets aan het toeval willen overlaten om zowel Igor (v Emerald) en Don VHP Z N.O.P. van een ideale voorbereiding te laten genieten.”

Falsterbö

Voor de twee topruiters van Euro Horse Harrie Smolders en Jos Verlooy breekt een spannende tijd aan. Smolders moet zondag met Don VHP Z N.O.P. (v Diamant de Semilly) in het Zweedse Falsterbö tijdens de Longines FEI Nations Cup definitief zijn plaats afdwingen in de Nederlandse ploeg.

Het doel is een plek in het team tijdens het Europees kampioenschap in Rotterdam in augustus.

Hickstead

Voor de Belgische Jos Verlooy geldt min of meer hetzelfde. Hij komt met Igor aan de start van de Longines FEI Nations Cup van Hickstead in Engeland op vrijdag 25 juli.

“Het leek ons gewoon heel verstandig om de paarden heel fris naar de belangrijkste periode van het seizoen te brengen. Talent hebben zij meer dan voldoende en dus is het vooral zaak om hen in topvorm aan de landenprijzen te laten beginnen.”

Bron: Euro Horse

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties