Juan Matute Guimon: ‘De FEI Awards zijn een briljante motivatie’

Juan Matute Guimon: ‘De FEI Awards zijn een briljante motivatie’

Juan Matute Guimon
Juan Matute Guimon © DigiShots

Op dinsdag 20 november vindt in Bahrein het jaarlijkse FEI Awards Gala plaats. Een jaar vol hippische sport zal worden gevierd, daarnaast zullen de FEI Awards worden uitgereikt. Para-amazone Natasha Baker en dressuurruiter Juan Matute Guimon zullen de avond voor 250 gasten presenteren.

Publieksstemmen

Bijna 100.000 publieksstemmen zijn de laatste maand verzameld voor de genomineerden in vijf categorieën. Deze stemmen tellen voor 50% mee, de andere 50% zal worden bepaald door een vakjury. Ook voor Nederland is er een nominatie: Esmée Donkers genomineerd voor de Longines Rising Star Award, een prijs voor jonge talenten tussen de 14 en 21 jaar oud. Daarnaast is Alex Tyler-Morris, groom van Harrie Smolders, genomineerd voor een award.

’Kan niet wachten’

‘Ik geloof dat de jaarlijkse FEI Awards essentieel zijn voor onze sport,’ licht presentator Juan Matute Guimon toe. ‘Ze zijn een stimulans voor iedereen in de paardensport om een wereldwijde erkenning te krijgen voor hun prestaties, moeite en constante resultaten gedurende het jaar. Het is een briljante motivatie. Echt, ik kijk er naar uit om het gala te presenteren. Ik ga me verkleden als James Bond, een nieuw land bezoeken, spreken voor een grote groep mensen, en de kampioenen verwelkomen op het podium. Ik kan niet wachten!’

Bron: FEI

Reacties